Inici

Berga acollirà cribratges massius amb automostra nasal per detectar persones asimptomàtiques de Covid-19 el 3, 5 i 7 de maig

Cribratges massius amb automostra nasal
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.05.21

El Departament de Salut i l’ICS a la Catalunya Central han iniciat una campanya de cribratges massius amb automostra nasal a la Regió Sanitària de la Catalunya Central. Es tracta d’una campanya per detectar persones asimptomàtiques de Covid-19 que va començar el 30 d’abril a Artés i que s’estendrà per diferents poblacions durant les pròximes setmanes. Berga serà un dels municipis on es portarà a terme aquesta iniciativa els dies 3, 5 i 7 de maig. Els cribratges massius amb automostra nasal s’adrecen a persones menors de 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid-19 en els últims 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació.

Recollida del kit d’automostra

Les persones que vulguin participar en les proves de cribratge hauran de recollir el kit de l’automostra a l’Hotel d’Entitats (C/ Mestre de Pedret, 2) i un gestor Covid s’encarregarà de registrar les dades dels participants per fer-ne el seguiment. La prova es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la al mateix punt de recollida en un temps màxim de 30 minuts després de la recollida de la mostra. El kit de material per a l’autopresa conté una bossa amb tancament hermètic, un escovilló, un tub on s’haurà de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes.

Realització de la prova

Un cop rentades les mans i oberta la bossa, cal introduir l’escovilló uns 2 centímetres per la primera fossa nasal, es gira dins del nas fregant-lo contra les parets durant 5 segons i es retira suaument. Posteriorment, cal repetir el procediment amb el mateix escovilló a l’altra fossa nasal. Un cop finalitzat, s’introdueix l’escovilló al tub, es tapa i es guarda a la bossa amb tancament per poder retornar la mostra al punt de recollida col·locant correctament les etiquetes amb codis de barra incloses al lot d’automostra. Les persones que hagin participat en el cribratge podran consultar el resultat a través de l’aplicació ‘La Meva Salut’, entre 48 i 72 hores després de l’entrega de la mostra. Si el resultat és positiu, se’ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l’estudi de contactes i establir l’aïllament corresponent.

Dates i horaris de les proves

Les proves de cribratge massiu d’automostra nasal es realitzaran a l’Hotel d’Entitats el dilluns, 3 de maig (d’11:30 a 14:30 h), el dimecres, 5 de maig (de 15 a 18 h) i el divendres, 7 de maig (d’11:30 a 14:30 h). Es preveu que les proves es facin setmanalment fins a nou avís.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga