Inici

Berga acollirà el Campionat de Catalunya de Trail Running esgotant les places disponibles per disputar la 23a BRB

Foto BRB
Ampliar en una finestra emergent Cursa de muntanya Berga-Rasos-Berga. Foto: Noves Nature
Data de publicació: 06.05.21

El Club Esquí Berguedà (CEB), el club Joves Atletes de Berga (JAB) i l’Ajuntament de Berga organitzen una jornada dedicada a les curses de muntanya que es portarà a terme el pròxim diumenge, 9 de maig, a la ciutat de Berga. Enguany, la 23a edició de la Berga-Rasos-Berga (BRB) formarà part del Campionat de Catalunya de Trail Running de la Federació Catalana d’Atletisme. La tradicional prova de 26 quilòmetres comptarà amb places classificatòries per representar Catalunya en la competició estatal de federacions autonòmiques que es disputarà a El Paso (La Palma) durant el mes d’agost. L’esdeveniment també inclourà dues proves esportives que no formen part del campionat: la Berga-Queralt-Berga (BQB) i la Baixada-Memorial Xavi Batriu.

Horaris de les curses

El punt de sortida establert per a les competicions serà la carretera de Solsona – Hotel Berga Park, a excepció de la Baixada-Memorial Xavi Batriu que el punt d’inici estarà situat al Pàrquing dels Rasos de Peguera. Les sortides dels i les atletes participants en les diferents proves es realitzaran de forma esglaonada per donar compliment a les mesures de seguretat per la Covid-19. La BRB començarà a les 8:00 h, la BQB a les 8:35 h i la Baixada-Memorial Xavi Batriu s’iniciarà a les 10:30 h. L’entrega dels dorsals es farà el 8 de maig (de 16 a 20 h) i el 9 de maig (de 6 a 8 h), a l’Hotel Berga Park.

Esportistes de renom

La Berga-Rasos-Berga comptarà amb atletes de primer nivell que lluitaran per aconseguir la victòria. Es tracta d’esportistes reconeguts com per exemple Nuria Gil (campiona de Catalunya i Espanya de trail), Aleix Domènech (campió de Catalunya de trail), Sara Alonso (campiona d’Espanya de federacions autonòmiques 2020 i rècord en la Pujada a Coll de Pal), Miquel Corbera (campió d’Espanya Sub-23), Anna Comet (guanyadora de la Transgrancanaria HG-Maratón), Eduard Hernández Teixidor (guanyador de l’Ultra Trail d’Eivissa), Maria Carner (guanyadora de la PugoRegis Trail), Samu Davila (líder provisional de la Trail Running), Marta Molist (3r classificada al campionat d’Espanya de federacions autonòmiques 2020), Marc Pinsach (guanyador quatre vegades de l’Olla de Núria), Anna Girado (campiona d’Espanya Sub-23 de Km. Vertical i guanyadora de la Vertical Sobrepuny) i Jonathan Romeo (campió d’Espanya de 3.000 m obstacles). També hi haurà atletes de trail de renom com Jonatan Mora, Mireia Pons, Laia Andreu, Daniel Castillo o els berguedans i berguedanes Xavi Tomasa, Josep Rovira, Marc Vilà, Carla Esclusa, Marta Palau o Vanesa Chirveches fins a un total de 50 atletes destacats que sortiran en el primer calaix de participants.

Retransmissió en directe

La cursa es podrà seguir en per la televisió i en streaming per Internet. Televisió del Berguedà retransmetrà l’esdeveniment en directe per a tota la Catalunya Central. També es podrà visualitzar a través del canal de Facebook de la Berga-Rasos-Berga, així com pel canal de YouTube del Consell Comarcal del Berguedà. Els resultats parcials i finals de la cursa es podran conèixer de forma actualitzada al portal web www.xipgroc.cat.

Les curses estan organitzades pel Club Esquí Berguedà (CEB), Joves Atletes de Berga (JAB) i l’Ajuntament de Berga i compten amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Atletisme, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Berguedà.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga