Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (10/05/21)

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (10/05/21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 10.05.21

El primer tinent d’alcaldia i regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha comparegut virtualment aquest dilluns, 10 de maig, per actualitzar la informació sobre l’evolució de la pandèmia a la ciutat. El representant municipal ha repassat l’afectació de la pandèmia al centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (10/05/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 17 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-28) i també s’han comptabilitzat 58 casos en els darrers 14 dies (-14). Actualment, l’índex de risc de brot és de 230.41 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que s’ha reduït respecte a la setmana anterior (567.52 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també s’ha rebaixat fins a situar-se en els 0.73 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa. El regidor, Ivan Sànchez, ha esmentat que “els índexs de reproducció del virus indiquen que la pandèmia decreix a la nostra ciutat”. Sànchez també ha esmentat que la vacunació ha disminuït en les darreres setmanes a la ciutat, segons la informació transmesa des del Servei Català de la Salut. Per aquest motiu, el regidor ha fet una crida a la població per a què es vacuni, ja que “l’única manera que tenim de superar la pandèmia és pensar en col·lectiu i si no aconseguim una immunitat de grup, difícilment superarem aquesta pandèmia”.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 52 residents i es preveu que en les pròximes setmanes es produeixi l’ingrés de quatre nous usuaris i usuàries. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral i tampoc s’han produït defuncions.

Hospital Sant Bernabé

Les dades facilitades per Salut Catalunya Central - Hospital de Berga amb data de 30 d’abril, mostren que el centre sanitari comptava amb 4 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Es tracta de 6 casos menys respecte la setmana anterior. Durant la setmana passada es van registrar 3 ingressos nous de pacients per Covid-19, es van donar 9 altes, no es van registrar trasllats de pacients a altres centres hospitalaris i tampoc es van produir defuncions. En referència al personal sanitari, es van comptabilitzar 2 casos de professionals que han estat confinats per haver estat en contacte amb persones portadores del virus. Es tracta de la mateixa xifra que la setmana anterior.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 2 al 9 de maig, la Policia Local ha efectuat 29 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, s’ha interposat 1 sanció per incomplir les restriccions de mobilitat nocturna.

Cribratges amb automostra nasal

Berga és un dels municipis de la Catalunya Central que des de la setmana passada acull proves de cribratge massiu amb automostra nasal. Es tracta d’una campanya impulsada pel Departament de Salut i l’ICS a la Catalunya Central per detectar casos positius de Covid-19 de persones asimptomàtiques.

Els cribratges massius amb automostra nasal s’adrecen a persones menors de 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid-19 en els últims 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació. Aquestes proves es realitzaran a l’Hotel d’Entitats (C/ Mestre de Pedret, 2) els dilluns (d’11:30 a 14:30 h), els dimecres (de 15 a 18 h) i els divendres (d’11:30 a 14:30 h) fins a nou avís.

Les persones que vulguin participar en les proves de cribratge hauran de recollir el kit de l’automostra a l’Hotel d’Entitats. La prova es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la al mateix punt de recollida en un temps màxim de 30 minuts després de la recollida de la mostra. El kit de material per a l’autopresa conté les instruccions juntament amb una bossa amb tancament hermètic, un escovilló, un tub on s’haurà de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes. Els resultats es podran consultar a través de l’aplicació ‘La Meva Salut’, entre 48 i 72 hores després de l’entrega de la mostra.

Noves mesures vigents per evitar contagis

La finalització de l’estat d’alarma el 9 de maig ha comportat la modificació de les mesures especials per a la contenció de la Covid-19. Les novetats principals són la finalització del confinament nocturn i el confinament perimetral de Catalunya. Per tant es permet la mobilitat i se suprimeix el toc de queda. A Catalunya, les trobades socials estan limitades a un màxim de 6 persones. Pel que fa al sector de l’hostaleria i la restauració, els bars i restaurants poden oferir els seus serveis de forma continuada, de les 7:30 a les 23 h. L’aforament a l’interior dels locals està limitat al 30 %, mentre que a les terrasses exteriors és del 100 %. En l’àmbit cultural i esportiu, es permet la realització d’activitats fins a les 23 h. Els parcs d’atraccions tenen permesa la seva obertura limitant l’aforament al 30 % i poden oferir el servei de restauració. Les discoteques i sales de festes es mantenen tancades. Aquestes mesures seran vigents fins al 23 de maig. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga