Inici

La recollida del servei del porta a porta al barri vell de Berga de dijous de Corpus s’anul•la i es farà divendres

Cartell - Canvis pap per Corpus
Ampliar en una finestra emergent Cartell - Canvis del porta a porta al barri vell per Corpus. Disseny: CCBerguedà
Data de publicació: 28.05.21

La recollida de deixalles del servei del porta a porta al barri vell de Berga del dijous de Corpus s’anul·la i en lloc de fer-se aquest dia es farà l’endemà, divendres 4 de juny. A la resta del nucli urbà de la capital berguedana, l’horari del servei es manté com sempre a partir de les 10 de la nit en els dies habituals.

El Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga han acordat aquest canvi en el servei. La recollida que tocaria fer dijous, 3 de juny se suspèn i es farà l’endemà, divendres 4 de juny a partir de les 8 del matí. I es recollirà la mateixa fracció que tocaria: envasos i orgànica.

La raó d’aquest canvi és doble. Per una banda la previsió que es puguin concentrar persones als carrers del centre històric de forma espontània per mirar de celebrar el Corpus, malgrat que enguany no hi hagi Patum a causa de les restriccions imposades per evitar la propagació de la Covid-19. Davant d’aquesta hipotètica eventualitat, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga, han decidit actuar preventivament. D’altra banda, cal tenir en compte que el dijous de Corpus s’ha programat una passada de la comparseria des del convent de Sant Francesc i fins a la plaça de Sant Pere. Tot plegat ha fet que la recollida del porta a porta del dijous 3 de juny quedi anul·lada només al barri vell. Es farà el divendres 4 de juny a partir de les 8 del matí. Es recomana a la ciutadania dels carrers del barri vell que treguin els cubells entre les 7 i les 8 del matí.

El barri vell és la zona del nucli urbà de Berga compresa entre la Ronda Moreta i la carretera de Sant Llorenç de Morunys. En aquests carrers que són més estrets que la resta del nucli la recollida es fa amb uns vehicles més petits que els que s’utilitzen per a la resta de la ciutat.

Els canvis en el servei s’informaran als veïns de la zona amb cartells informatius per tal que tothom n’estigui assabentat i pugui treure la brossa el dia previst per fer-ne la recollida.

(*) Notícia elaborada pel departament de comunicació del Consell Comarcal del Berguedà.
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga