Inici

Berga acollirà una nova campanya de donació de sang el 9 i 10 de juny, al Pavelló de Suècia

Donació sang Berga juny
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 04.06.21

Berga acollirà dues jornada de donació de sang el 9 i 10 de juny, al Pavelló Suècia, en horari de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. La campanya arriba en un moment en què l’estat de les reserves ha reculat a causa de l’augment de les transfusions. L’ús de la sang als hospitals ha pujat un 15 % respecte l’any passat i, per això, calen més donacions per garantir els tractaments mèdics. Els hospitals estan recuperant les intervencions que es van posposar per la Covid-19 i per això són necessàries 1.000 donacions diàries, quan fa un any en calien al voltant de 800.

Reserva la teva llitera

Des de l’inici de la pandèmia, és convenient reservar hora per donar sang a qualsevol dels hospitals de Catalunya on hi ha un espai fix per donar sang cada dia i també a les campanyes mòbils. D’aquesta manera, s’eviten aglomeracions i es mantenen les mesures de seguretat. Des de l’inici de la pandèmia, les donacions han anat sempre responent a les necessitats que tenen els hospitals.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Tenir entre 18 i 70 anys
– Pesar 50 quilos o més
– En cas de ser dona, no estar embarassada(*) Notícia elaborada pel departament de comunicació del Banc de Sang i Teixits.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga