Inici

L’exposició “Quan parles fas màgia” arriba a Berga

Quan parles fas màgia
Ampliar en una finestra emergent Campanya: 'Quan parles fas màgia'. VxL CNL
Data de publicació: 08.06.21

L’exposició de la nova campanya del Voluntariat per la llengua (VxL) “Quan parles fas màgia”, creada per la Direcció General de Política Lingüística, forma part d’una campanya adreçada a animar les persones per afegir-se a aquest programa d’enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. I ho vol fer a partir de la metàfora de la màgia. “Quan parles fas màgia” focalitza l’atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua.

Fa uns mesos, es van crear una sèrie de vídeos per estimular la conversa en llengua catalana. És un nou material de suport adreçat a les parelles lingüístiques, a l’alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística i a totes les persones aprenentes de català que vulguin practicar la llengua oral. El protagonista d’aquests vídeos és el mag Eduard Juanola. Ell fa una sèrie de trucs, a partir dels quals proposa temes d’interès per començar una conversa.

Tot i que la campanya difon les dues modalitats del programa, la virtual i la presencial, a causa de la situació sanitària per la covid-19, es promou que les converses de les parelles lingüístiques es facin a través de videoconferències.

A Berga, l’exposició es podrà visitar a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet (plaça Europa, 1), del 8 al 15 de juny, i al Casal Cívic de Berga (plaça de Sant Joan), del 17 al 25 de juny. L’horari d’obertura de la Biblioteca serà els dilluns, els dimarts, els dimecres i els divendres, de 15 a 20 h, i els dijous, de 9.30 a 13.30 h. I l’horari del Casal Cívic, de dilluns a dissabte, de 9 a 21 h.

El programa del Voluntariat per la llengua és obert tot l’any. Totes aquelles persones que hi vulguin participar, com a voluntàries o com a aprenentes, poden demanar informació a través del correu electrònic vxl.montserrat@cpnl.cat o dels telèfons 667 992 489 o 634 757 868.

(*) Notícia redactada pel Voluntariat per la llengua del CNL Montserrat.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga