Inici

Resum del Ple de la Corporació corresponent a la sessió ordinària de juny de 2021

Sessió ordinària del Ple de juny de 2021
Ampliar en una finestra emergent Sessió ordinària del Ple de juny de 2021
Data de publicació: 10.06.21

L’Ajuntament de Berga ha celebrat aquest dijous, 10 de juny, una nova sessió ordinària del plenari municipal de la corporació. El consistori ha reprès les sessions presencials després que la Sala de Plens acollís el Ple de l’Ascensió (16 de maig) amb la participació dels regidors i regidores de forma presencial. La sessió ha estat emesa en directe per Televisió del Berguedà i ha començat amb la lectura i aprovació de l’acta de les sessions anteriors. En concret, es tracta de la sessió ordinària del mes de maig i la sessió extraordinària i urgent del Ple de l’Ascensió.

Modificació de crèdit

L’àrea d’Hisenda ha presentat una proposta de modificació de crèdit per un import de 18.000 €. Aquesta proposta està vinculada al conveni proposat per l’àrea de Promoció Econòmica per tal de destinar la quantia esmentada a la dinamització comercial de la ciutat a través d’accions desenvolupades per l’entitat Bergacomercial. Es tracta d’una despesa que no pot demorar-se fins a l’exercici següent i el finançament de la mateixa provindrà de la baixa de crèdits de la partida ‘Material de gestió’ de l’àrea de Promoció Econòmica pel mateix import que recull el conveni (18.000 €). La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Depuració comptable

El plenari ha incorporat per urgència un punt sobrevingut en l’ordre del dia referent a la depuració comptable. En la sessió plenària del mes de maig es va fer l’aprovació d’un expedient col·lectiu que comportava la baixa en la comptabilitat de les obligacions pendents de pagament d’exercicis tancats incloses en el mateix. En aquest expedient es va incloure la baixa d’obligacions reconegudes netes i d’ordres de pagament d’exercicis tancats vinculats a l’empresa SOREA, SA que ha sol·licitat l’ampliació del termini en 7 dies hàbils per a la presentació d’al·legacions. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Moció

El ple ha aprovat la incorporació en l’ordre del dia d’una moció impulsada per l’entitat Casal Panxo. És una moció de rebuig als bombardejos iniciats el maig passat per l’Estat d’Israel sobre la població de la Franja de Gaza. El text fa referència al bloqueig il·legal de la Franja de Gaza, que prohibeix l’entrada i sortida de béns i subministres per garantir els serveis bàsics, així com de persones que necessiten tractaments mèdics no accessibles a la Franja de Gaza. La moció insta el consistori a adherir-se a la campanya civil internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel. És una campanya d’aïllament internacional d’Israel per aplicar mesures punitives no violentes i mitjançant la qual, el poble palestí vol poder exercir el seu dret a l’autodeterminació. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de la CUP i ERC, l’abstenció de JxB i el vot contrari del PSC.

Donacions de compte

En la part de control, s’ha donat compte de la contractació d’una persona per cobrir de forma temporal un dels llocs de treball d’educador/a de l’Escola Bressol Flor de Neu. També s’ha donat compte de les disposicions d’alcaldia i les Juntes de Govern Local adoptades des de l’última sessió ordinària. A més, s’han presentat diversos informes periòdics emesos per l’àrea econòmica del consistori. D’una banda, s’ha donat compte del l’informe del període mig de pagament i l’informe de morositat corresponents al primer trimestre de 2021.

Precs i preguntes

Un cop finalitzada la part de control s’ha donat pas al torn de precs i preguntes per part dels diferents grups municipals a l’oposició. El grup municipal de Junts per Berga ha fet referència a la manca de previsió de l’equip de govern esmentant l’endarreriment en la instal·lació de càmeres de vigilància a la plaça de Sant Pere o l’arranjament d’una part del paviment de la mateixa plaça el dimecres de Corpus, entre d’altres. El grup municipal també ha demanat per la manca de personal a l’àrea de Drets Socials a causa de la baixa de dues persones per fer front al volum de feina existent. JxB ha reiterat la demanda sobre la gestió de la residència municipal i la convocatòria de patronats de l’organisme autònom. El grup també ha demanat sobre la renúncia d’una subvenció de la Diputació de Barcelona referent a l’any 2019 per valor d’uns 60.000 € que calia justificar durant el 2020.

El grup municipal del PSC ha fet referència a l’expedient referent a l’organització de la passada prevista pel dijous de Corpus, així com l’estat d’execució del contracte dels fuets de la Patum. El portaveu del grup ha preguntat sobre el balanç dels primers sis mesos de la regidoria de Municipalitzacions i la planificació de projectes de l’àrea. El grup socialista també ha preguntat per la licitació dels serveis necessaris per a l’obertura de la piscina i sobre la contractació menor de diversos serveis. El grup ha formulat preguntes sobre la ràdio municipal, la degradació de finques de la ciutat, l’ascensor de Queralt i el rebuig de l’oferta realitzada pel Consell Comarcal del Berguedà per a la instal·lació d’un espai per a caravanes.

En aquesta sessió, no s’han rebut preguntes per part de la ciutadania adreçades als regidors i regidores del consistori.Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació realitzada per TV Berguedà

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga