Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (14/06/21)

Comunicat Covid (14-06-21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 14.06.21

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (14/06/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 21 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (+ 14) i també s’han comptabilitzat 27 casos en els darrers 14 dies (+ 13). Actualment, l’índex de risc de brot és de 426.92 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que s’ha incrementat respecte a les dues setmanes anteriors (95.71 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també ha augmentat fins a situar-se en els 2.71 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 58 residents, 37 en plaça pública i 21 en plaça privada. La pròxima setmana es preveu l’ingrés d’una altra persona. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral.

Salut Catalunya Central - Hospital de Berga

Les dades facilitades per la Regió Sanitària de la Catalunya Central – Servei Català de la Salut amb data de 9 de juny, mostren una situació d’estabilitat perquè el centre comptava amb 1 persona ingressada amb diagnòstic de Covid-19.

En referència a les xifres globals, des de l’inici de la pandèmia (8 de març de 2020), s’han donat 438 altes a persones que han estat ingressades per Covid-19 al Salut Catalunya Central - Hospital de Berga i s’han registrat 75 defuncions.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 7 al 13 de juny, la Policia Local ha efectuat 28 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats i no s’han interposat sancions.

Noves mesures vigents per evitar contagis

Aquesta setmana han entrat en vigor noves mesures per a la contenció de la Covid-19 a causa de la millora de la situació de pandèmia. La flexibilització d’algunes de les restriccions s’aplicarà del 14 al 21 de juny. Les principals novetats són les següents: en l’àmbit educatiu es poden fer festes de final de curs i graduacions d’alumnes no universitaris amb actes d’un màxim de 500 persones en espais exteriors i 250 persones en espais interiors. Pel que fa a l’esport, es pot accedir a equipaments interiors sense cita prèvia, però amb control d’accés i registre. En les lligues professionals de futbol i bàsquet hi pot haver públic, però amb les condicions establertes pel Consell Superior d’Esports (1.500 assistents per a futbol i 1.000 per a bàsquet). Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga