Inici

L’Ajuntament de Berga regala jocs de bitlles catalanes als centres educatius per introduir aquest joc tradicional i impulsar un campionat escolar

Bitlles catalanes
Ampliar en una finestra emergent Joc de bitlles catalanes. Foto: Anna Freixa
Data de publicació: 17.06.21

L’Ajuntament de Berga ha adquirit 8 jocs de bitlles catalanes per regalar als centres educatius del municipi amb la voluntat de donar a conèixer els jocs tradicionals de Catalunya. Amb la compra d’aquests jocs es pretén que l’alumnat de primària i secundària de la ciutat aprengui les normes i integri les bitlles catalanes com un joc més de pati i d’altres espais de lleure. L’acció ha estat impulsada per l’àrea d’Educació del consistori berguedà.

Un joc tradicional català

Les bitlles catalanes és un joc que consisteix en tombar cinc de les sis bitlles plantades mitjançant el llançament d’un a tres bitllots per aconseguir la màxima puntuació. En les darreres setmanes s’ha fet el repartiment dels jocs de bitlles catalanes als centres educatius de primària de la ciutat i a l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt, mentre que als centres de secundària es preveu fer-ho a l’inici del pròxim curs. Per a l’explicació de les normes del joc s’ha comptat amb la col·laboració del Club de Bitlles Olius, un club de gran trajectòria en aquest esport que desinteressadament va destinar una persona a fer l’explicació i demostració a les escoles de primària. La intenció de l’Ajuntament de Berga és organitzar un campionat escolar de bitlles catalanes, a partir del curs vinent.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga