Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (21/06/21)

Comunicat Covid (21-06-21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 21.06.21

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (21/06/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 2 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-19) i també s’han comptabilitzat 20 casos en els darrers 14 dies (-7). Actualment, l’índex de risc de brot és de 9.83 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt baix, que s’ha rebaixat considerablement respecte a la setmana anterior (426.92 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també ha decrescut fins a situar-se en els 0.09 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 59 residents, 37 en plaça pública i 22 en plaça privada. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral.

Salut Catalunya Central - Hospital de Berga

La situació al Salut Catalunya Central – Hospital de Berga s’ha mantingut estable, ja que les dades facilitades el passat 9 de juny per la Regió Sanitària de la Catalunya Central – Servei Català de la Salut no han experimentat canvis en els últims dies. Per tant, l’hospital berguedà continua una setmana més sense persones ingressades per Covid-19. Pel que fa a la comunicació de les xifres, el departament de comunicació del Servei Català de la Salut només proporcionarà les dades quan es produeixin canvis rellevants en la situació.

En referència a les xifres globals, des de l’inici de la pandèmia (8 de març de 2020), s’han donat 438 altes a persones que han estat ingressades per Covid-19 al Salut Catalunya Central - Hospital de Berga i s’han registrat 75 defuncions.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 14 al 21 de juny, la Policia Local ha efectuat 21 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats i no s’han interposat sancions.

Noves mesures vigents per evitar contagis

Aquesta setmana s’han actualitzat les mesures per a la contenció de la Covid-19 per la millora de la situació de pandèmia. La flexibilització d’algunes de les restriccions s’aplicarà del 21 de juny al 4 de juliol. Les principals novetats són les següents: s’ha aixecat la prohibició de fer trobades socials de més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com privat. El límit de 10 persones en aquestes trobades ha passat a ser una recomanació. Es permet l’obertura de les zones de ball a les festes majors i s’ha reobert gradualment l’oci nocturn aplicant el registre d’assistents obligatori i el tancament de l’activitat a les 3:30 h. L’aforament establert a l’interior dels locals d’oci nocturn és del 50 %, es permeten grups de 6 persones en espais interiors i de 10 persones en espais exteriors respectant 1,5 metres de distància entre grups i es permet el ball amb mascareta. Pel que fa a la restauració, als bars i restaurants hi poden haver taules de 6 persones a l’interior dels locals i 10 persones en les terrasses. En l’àmbit educatiu, estan permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d’esport escolar eliminant la limitació màxima de 10 persones. D’altra banda, es permet la presencialitat en activitats cíviques i comunitàries amb un aforament màxim del 70 % de la capacitat i garantint una ventilació òptima. Es prohibeix el consum de tabac i similars a la via pública si no es garanteix una distància de 2 metres entre persones i tampoc està permès fumar en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga