Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (02/08/21)

Comunicat Covid (02-08-21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.08.21

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (02/08/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 46 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 79 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 572.70 punts (Molt alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 1.29 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 61 persones residents assolint la plena ocupació de places disponibles. El total de places del centre és de 64, però 2 estan destinades a l’aïllament per a casos de Covid-19 i l’altra plaça restant correspon al programa de respir o descans familiar. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral.

Situació hospitalària al Berguedà

En les últimes setmanes s’ha registrat un augment del nombre de casos positius diagnosticats al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data d’1 d’agost de 2021, hi ha 6 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 26 de juliol al 2 d’agost, la Policia Local ha efectuat 42 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats, i no s’han interposat sancions.

Mesures vigents per evitar contagis

Amb la intenció de limitar la mobilitat i els contactes, sobretot en aquelles activitats socials que s’han vist més problemàtiques pel seu incompliment a les restriccions i recomanacions actuals, les mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya per combatre la Covid-19 el passat 15 de juliol han estat prorrogades fins al 6 d’agost. En aquest sentit, es manté el confinament nocturn que contempla la prohibició dels desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre la 1 i les 6 h en els municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 400 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers 7 dies. També hi ha altres municipis que s’han inclòs a la llista perquè, malgrat que no compleixen els paràmetres, estan completament envoltats de municipis que compleixen els paràmetres anteriors. Per desplaçar-se dins d’aquest horari caldrà dur el certificat autoresponsable de desplaçament i la documentació que n’acrediti el motiu.

D’altra banda, es mantenen vigents les restriccions aprovades sobre la recomanació de l’ús de la mascareta en espais interiors i exteriors, les trobades socials i l’oci nocturn, entre d’altres. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga