Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (09/08/21)

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (09/08/21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 09.08.21

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (09/08/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 32 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 78 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 382.26 punts (Molt alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.86 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 61 persones residents assolint la plena ocupació de places disponibles. El total de places del centre és de 64, però 2 estan destinades a l’aïllament per a casos de Covid-19 i l’altra plaça restant correspon al programa de respir o descans familiar. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 30 de juliol al 5 d’agost s’han registrat 48 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 8 d’agost de 2021, hi ha 9 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 26.386 persones vacunades amb primera dosi, 21.900 amb segona dosi i 24.901 amb la pauta completa.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 2 al 8 d’agost, la Policia Local ha efectuat 38 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats, i ha interposat diferents sancions per no fer ús de la mascareta o fer-ne un ús inadequat (4), per incomplir la distància de seguretat en llocs públics o privats, oberts o tancats (4) i per consumir de manera compartida begudes alcohòliques a la via pública o en espais oberts al públic que no disposin de la corresponent llicència d’activitat (4).

Mesures vigents per evitar contagis

La Generalitat de Catalunya ha prorrogat el toc de queda per municipis fins al 20 d’agost per limitar la mobilitat i els contactes, sobretot en aquelles activitats socials que s’han vist més problemàtiques pel seu incompliment a les restriccions i recomanacions actuals. En aquest sentit, es prohibeixen els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre la 1 i les 6 h en els municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers 7 dies. També hi ha altres municipis que s’han inclòs a la llista perquè, malgrat que no compleixen els paràmetres, estan completament envoltats de municipis que compleixen els paràmetres anteriors. Actualment, hi ha 176 municipis en situació de confinament nocturn. Per desplaçar-se dins d’aquest horari caldrà dur el certificat autoresponsable de desplaçament i la documentació que n’acrediti el motiu.

D’altra banda, es mantenen vigents les restriccions aprovades sobre la recomanació de l’ús de la mascareta en espais interiors i exteriors, les trobades socials, la restauració, l’oci nocturn i els esdeveniments esportius i culturals a l’aire lliure, entre d’altres. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga