Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (06/09/21)

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (06/09/21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 06.09.21

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (06/09/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 19 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 36 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 308.77 punts (Molt alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 1.64 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies, ja que en la realització setmanal de les proves PCR, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral. També s’estan portant a terme amb normalitat les visites dels familiars dels usuaris i usuàries.

El centre residencial compta actualment amb 60 persones residents i es preveu l’ingrés en plaça pública d’un nou usuari o usuària el 16 de setembre.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 29 d’agost al 2 de setembre s’han registrat 34 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 5 de setembre de 2021, hi ha 5 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 28.187 persones vacunades amb primera dosi, 24.487 amb segona dosi i 27.056 amb la pauta completa.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 30 d’agost al 6 de setembre, la Policia Local ha efectuat 46 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, no s’han interposat sancions.

Mesures vigents per evitar contagis

El Govern de la Generalitat ha prorrogat les mesures vigents per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya, les quals s’aplicaran del 3 al 9 de setembre. En aquest sentit, es mantenen les restriccions aprovades sobre la recomanació de l’ús de la mascareta en espais interiors i exteriors, el límit de persones en les trobades socials, la restauració, els esdeveniments esportius, culturals i religiosos a l’aire lliure, entre d’altres. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga