Inici

Berga s’adhereix novament a les campanyes de donació de sang acollint dues jornades d’acapte el 15 i 16 de setembre, al Pavelló de Suècia

Cartell - Donació de sang (setembre 2021)
Ampliar en una finestra emergent Cartell - Donació de sang (setembre de 2021). Disseny: Banc de Sang i Teixits
Data de publicació: 12.09.21

Berga acollirà dues noves jornades de donació de sang, que es portaran a terme el 15 i 16 de setembre, al Pavelló de Suècia, en horari de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. L’ús de la sang als hospitals ha augmentat un 15 % respecte a l’any passat i això fa que les donacions siguin necessàries per garantir els tractaments mèdics que es porten a terme als centres sanitaris. Els hospitals estan recuperant les intervencions que es van posposar per la Covid-19 i, per això, són necessàries 1.000 donacions diàries, mentre que fa un any en calien al voltant de 800.

Reserva la teva llitera

Des de l’inici de la pandèmia, és convenient reservar hora per donar sang a qualsevol dels hospitals de Catalunya on hi ha un espai fix per donar sang cada dia i també a les campanyes mòbils. D’aquesta manera, s’eviten aglomeracions i es mantenen les mesures de seguretat. Des de l’inici de la pandèmia, les donacions han anat responent sempre a les necessitats que tenen els hospitals.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Tenir entre 18 i 70 anys
– Pesar 50 quilos o més
– En cas de ser dona, no estar embarassada

La campanya de donació de sang està impulsada pel Banc de Sang i Teixits i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga i el voluntariat de Creu Roja Berguedà. Per a més informació, podeu consultar el web www.donarsang.gencat.cat.

(*) Notícia elaborada pel departament de comunicació del Banc de Sang i Teixits.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga