Inici

Resum del Ple de la Corporació 2018/5

Foto Ple Maig de 2018
Ampliar en una finestra emergent Sessió ordinària del Ple municipal de maig de 2018
Data de publicació: 03.05.18
Aquest dijous s’ha portat a terme una nova sessió ordinària del Ple de la Corporació corresponent al mes de maig de 2018. A l’inici de la sessió, s’han repetit les mostres de suport de la majoria dels membres del plenari cap a les persones empresonades i exiliades en relació al procés independentista català. A continuació, s’ha procedit a la lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior corresponent al passat mes d’abril.

Posteriorment, s’ha tractat la sol·licitud de compatibilitat per a l’exercici d’una segona activitat pública d’un dels treballadors del consistori. En aquesta ocasió, s’ha autoritzat la sol·licitud sempre que la segona activitat no suposi un impediment en el desenvolupament de les funcions de la primera activitat dins de la jornada laboral, entre d’altres. La compatibilitat ha estat aprovada per unanimitat.

Seguidament, el grup municipal del PDeCAT-CDC ha presentat una moció per demanar la reprovació del regidor de Governació, Francesc Ribera. El principal grup a l’oposició ha exposat que la proposta de reprovació està motivada per les deficiències en la gestió de diversos fets que han succeït darrerament a la ciutat i per la manca de coordinació amb el cos de la Policia Local. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables del PDeCAT-CDC i el PSC-CP i ha comptat amb les abstencions de CUP-PA, ERC-AM i ICV-EA.

Tot seguit s’ha aprovat incloure en l’ordre del dia una moció presentada pel grup municipal d’ERC-AM. En el text es proposa col·locar una placa en record de les persones que van ser represaliades i ajusticiades durant la dictadura franquista, i es proposa un record especial per a Josep Maria Badia i Sobrevias, exalcalde de la ciutat de Berga entre el 1931 i el 1924 que va ser afusellat pel règim de Franco el 19 d’abril del 1939, al Camp de la Bota de Barcelona. La moció ha estat aprovada per unanimitat amb la incorporació d’una esmena per a què la proposta sigui tractada per la futura comissió de memòria històrica que es crearà per a l’organització dels actes de commemoració del 80è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Berga.

Posteriorment s’ha iniciat la part de control en què s’ha realitzat la donació de compte dels decrets d’alcaldia i de les Juntes de Govern Local adoptades des de la darrera sessió ordinària. A més, també s’ha presentat un informe sobre el personal eventual de la corporació en compliment de la legislació vigent. D’altra banda, els serveis econòmics del consistori han presentat un informe sobre l’estat d’execució del pressupost i un altre sobre el període mitjà de pagament als proveïdors, el qual, s’ha situat en 27 dies durant el primer trimestre de 2018. Tanmateix, s’ha donat compte de l’informe de reparament d’intervenció en relació a la sol·licitud de la subvenció del projecte Ocupa’t de 2017, així com l’aixecament del reparament realitzat per l’àrea d’alcaldia.

Per últim, s’ha procedit al torn de precs i preguntes dels diferents grups municipals a l’oposició. La propera sessió ordinària prevista es farà el 7 de juny de 2018 a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga.

Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació realitzada per TV Berguedà


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga