Inici

L’Ajuntament de Berga queda constituït i Montse Venturós (CUP) pren possessió del càrrec d’alcaldessa pel mandat 2019-2023

Foto Ple Investidura 2019-2023
Ampliar en una finestra emergent L'Ajuntament ha quedat constituït pels 17 regidors i regidores del plenari municipal
Data de publicació: 15.06.19
L’Ajuntament de Berga ha celebrat aquest dissabte, 15 de juny, una sessió extraordinària per constituir el consistori i escollir l’alcalde o alcaldessa de la ciutat entre les persones electes que han pres possessió del càrrec de regidors i regidores, segons els resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig. Tal i com marca la legislació electoral i el règim jurídic d’organització i funcionament de les entitats locals, la sessió s’ha portat a terme vint dies hàbils després de la celebració dels comicis electorals.

L’acte ha començat amb l’entrada dels regidors i regidores electes precedits el secretari municipal, Antoni Pérez, i la interventora, Montse Torra. Seguidament, s’ha constituït la Mesa d’edat formada per les persones electes de major i menor edat. Es tracta de Vicenç Vegas Crespo (Junts x Berga), que ha presidit la Mesa en ser la persona de major edat, i Roser Valverde Lojo (CUP), que ha actuat com a vocal en ser la persona de menor edat del plenari. Tots dos han jurat els càrrecs i se’ls ha fet entrega de la banda i la medalla de la ciutat.

A continuació, la resta de regidors i regidores del plenari han estat cridats per ordre alfabètic per tal de jurar o prometre el càrrec i ocupar els diferents escons del plenari. Els regidors i regidores són: Ferran Aymerich Torner (JxB), Ramon Camps Garcia (ERC), Eloi Escútia Fors (CUP), Abel Garcia Marín (PSC), Ariadna Herrada Gost (JxB), Marc Marginet Sensada (JxB), Marià Miró Manubens (CUP), Dolors Rial Clotet (JxB), Roser Rifà Jané (CUP), Jordi Sabata Freixa (JxB), Ivan Sànchez Rodríguez (CUP), Isaac Santiago Vilardaga (CUP), Aleix Serra Uró (CUP), Dolors Tous Bruch (ERC) i Montse Venturós Villalba (CUP).

Posteriorment, s’ha procedit a l’elecció de l’alcalde o alcaldessa de l’Ajuntament de Berga. El procediment estableix que només poden presentar candidatura els regidors i regidores que encapçalen les llistes electorals que van concórrer a les eleccions. En aquest cas, es tractaria de Montse Venturós (CUP), Jordi Sabata (JxB), Ramon Camps (ERC) i Abel Garcia (PSC). Tot seguit, els regidors i regidores han emès el seu vot de forma secreta dipositant la papereta en una urna transparent i s’ha realitzat l’escrutini amb el resultat següent:

- Vots emesos: 17
- Abstencions: 1 vot
- En blanc: 0 vots
- Nuls: 0 vots
- Montse Venturós (CUP): 8 vots
- Jordi Sabata (JxB): 6 vots
- Ramon Camps (ERC): 2 vots

Davant d’aquests resultats i tenint en compte que cap dels candidats o candidates ha obtingut la majoria absoluta dels vots emesos del plenari, s’ha procedit al nomenament de Montse Venturós Villalba com a alcaldessa de Berga en ser la persona que encapçalava la llista més votada pels veïns i veïnes de la ciutat el passat 26 de maig. Posteriorment, Venturós ha jurat el càrrec d’alcaldessa i el president de la Mesa d’edat li ha entregat la vara de batllessa.

A continuació s’ha dissolt la Mesa d’edat i l’alcaldessa ha ocupat la presidència de la sessió i del plenari municipal. Seguidament, l’alcaldessa ha obert el torn de parlaments cedint la paraula als representants de totes les llistes electorals, els quals, han explicat la motivació del seu vot. L’alcaldessa també ha pronunciat un parlament abans de tancar la sessió que ha finalitzat amb els regidors i regidores dempeus per escoltar l’himne de la ciutat de Berga.

Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació realitzada per TV BerguedàDocumentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga