Inici

Berga celebrarā dijous el ple municipal corresponent al mes de maig per videoconferčncia

Portada Ple Maig 2020
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 04.05.20

L’Ajuntament de Berga celebrarā aquest dijous, 7 de maig, la sessiķ ordināria del ple municipal de forma telemātica a causa de la situaciķ d’emergčncia sanitāria provocada per la Covid-19 i en compliment de les mesures preventives per reduir el risc de propagaciķ de la pandčmia durant la vigčncia de l’estat l’alarma. La sessiķ es realitzarā a través d’una plataforma digital facilitada per Localret i es retransmetrā en directe pel canal de YouTube del consistori berguedā. Localret és un Consorci local format per les administracions locals de Catalunya per actuar, de manera coordinada i unitāria, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicaciķ de les TIC per millorar l’acciķ dels governs locals en l’impuls de la societat de la informaciķ.

Una situaciķ excepcional

La sessiķ ordināria del mes d’abril va ser suspesa a l’espera que el consistori pogués implementar els sistemes informātics necessaris per poder celebrar les sessions amb tots els requisits tčcnics i legals corresponents per garantir el carācter públic de les sessions. El ple del dijous, 7 de maig, es farā a les 7 de la tarda i ha estat convocat en base a la disposiciķ final segona del Reial Decret Llei 11/2020, de 31 de marį, que permet que se celebrin plens o sessions d’altres ōrgans de govern a distāncia, sempre que es produeixin situacions excepcionals, com la que ha provocat la pandčmia del coronavirus.

Desenvolupament de la sessiķ ordināria

La sessiķ comptarā amb tots els apartats d’un ple ordinari habitual. Primerament, es farā l’aprovaciķ de l’acta de la sessiķ plenāria anterior celebrada el 5 de marį. A continuaciķ, es presentaran els dictāmens i les mocions, es donarā compte de les resolucions d’alcaldia adoptades en relaciķ amb la crisi de la Covid-19 i es realitzarā el torn de precs i preguntes per part dels grups municipals a l’oposiciķ.

Participaciķ ciutadana al plenari de maig

L’Ajuntament de Berga garantirā la participaciķ de la ciutadania en la sessiķ pública del ple municipal que es farā aquest dijous de forma telemātica. Tal com recull el Reglament de Participaciķ Ciutadana de Berga, l’alcaldessa pot establir un torn de precs i preguntes acabada la sessiķ ordināria, per tal que el públic assistent pugui formular preguntes a qualsevol dels regidors i regidores de la corporaciķ. Aquestes intervencions no s’inclouen en l’emissiķ en directe del ple que realitza habitualment la televisiķ. En aquesta ocasiķ, de forma excepcional, s’inclouran les preguntes de la ciutadania en la retransmissiķ que es farā virtualment. Les persones interessades podran enviar un māxim de dos precs o preguntes a l’adreįa de correu electrōnic participaciopopular@ajberga.cat. El termini per efectuar l’enviament de preguntes finalitzarā el mateix dijous, 7 de maig, a les 12 del migdia.Documentaciķ


Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga