Inici

Berga programa música i teatre per omplir de cultura la Festa Major d’hivern durant la festivitat de Santa Eulàlia

Cartell - Festa Major d'Hivern - Santa Eulàlia 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 05.12.19
Berga iniciarà diumenge la celebració d’una nova edició de la Festa Major d’hivern. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga que s’emmarca en la festivitat dedicada a Santa Eulàlia, patrona de la ciutat. La festa es portarà a terme els dies 8, 14 i 15 de desembre i inclou una programació d’activitats relacionades amb la música, el teatre, l’animació infantil i la història amb l’objectiu de difondre la cultura a través d’una oferta cultural variada que també permetrà dinamitzar diversos espais de la ciutat.

Redescobrint la patrona oblidada

Els actes de la Festa Major d’hivern començaran el diumenge, 8 de desembre, a les 12 del migdia amb una ruta guiada anomenada ‘Eulàlia, la patrona oblidada’, a càrrec de la historiadora berguedana, Dolors Santandreu. L’activitat serà gratuïta i el punt d’inici de la ruta serà a l’Oficina de Turisme de Berga, situada al carrer dels Àngels, 7. A les 6 de la tarda, hi haurà una audició de sardanes amb Cobla Pirineu i organitzada per la Colla Sardanista Cim d’Estela, a la Plaça de Sant Joan.

Animació infantil, concert de l’EMMB i sessió de DJ’s

Les activitats es reprendran el cap de setmana del 14 i 15 de desembre amb tres propostes per a diferents tipus de públics. El dissabte, la Cia. Filigranes oferirà l’espectacle familiar ‘El Circ Filixic’, un dels circs més petits del món que compta amb una història plena de sorpreses on es fusionen diferents disciplines relacionades amb el circ. L’esdeveniment es farà a la Plaça de Sant Pere, a les 12 del migdia, i en cas de pluja es traslladarà a la Sala Casino, situada a la Ronda de Queralt, número 15.

A les 7 de la tarda, hi haurà un concert protagonitzat per la Banda i la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga a la carpa del Passeig de la Indústria, que anirà acompanyat d’una xocolatada per a tothom. La jornada finalitzarà amb una sessió musical a càrrec dels punxadiscos Destor i Partisana que es farà a la Plaça de Sant Joan, a les 11 de la nit.

Concert vermut i píndoles de microteatre

La Festa Major d’hivern es clourà el diumenge, 15 de desembre, amb un concert vermut interpretat per Cèlia Vila que omplirà de música la Plaça de Sant Joan, a partir de la 1 del migdia. A les 6 de la tarda, en el marc de la programació estable de teatre, s’ha programat una sessió de píndoles de microteatre que inclourà tres obres breus: ‘La noia de la benzinera’, ‘Margarita’ i ‘Duel’. Es tracta d’un format que pretén apropar els actors i les actrius al públic, fent que els assistents puguin viure cada obra de manera directa i propera en espais fora del teatre. Els tres muntatges teatrals es realitzaran a l’Ajuntament de Berga i tindran una durada de 90 minuts, aproximadament. L’entrada pel conjunt de les tres peces teatrals costarà 8€ i es podran adquirir presencialment al mateix consistori.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga