Inici

‘Diari d’una miliciana’ de Jaumé Miró obre la programació del Teatre Municipal demà divendres

Imatge 'Diari d'una miliciana' 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 09.03.17
El Teatre Municipal de Berga aixeca el teló per a acollir la primera de les representacions del cicle de teatre que inclourà diversos espectacles des del març fins al juliol. “Diari d’una miliciana’ serà el muntatge encarregat de donar el tret de sortida a la programació aquest divendres, 10 de març, a 2/4 de 10 del vespre. Aquest muntatge s’inclou dins dels actes de recuperació de la memòria històrica “Rescatem la Memòria, Recuperem la Dignitat” en commemoració del 78è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Berga i també s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de les Dones. Les entrades per a la funció tenen un preu de 12 euros i es poden reservar a l’Oficina de Turisme de Berga (93.821.13.84) o també es poden adquirir directament a la taquilla el mateix dia de la representació, a partir de les 8 del vespre.

L’obra escrita per Jaume Miró es basa en el relat personal i íntim recollit del diari d’una voluntària de la Creu Roja destinada a Mallorca en l’expedició Bayo. S’hi narren les vivències de cinc infermeres durant els divuit dies de l’expedició, que van des del desembarcament a Mallorca, que havia de suposar una victòria ràpida, fins al moment en què són abandonades a l’illa i decideixen combatre. Divuit dies que ens mostren les situacions de guerra en què es van veure involucrades i els conflictes interns del bàndol republicà, enfrontaments que les faran reflexionar sobre les seves idees i el seu paper en la guerra. El diari acaba sobtadament a causa de la seva captura.

Paral·lelament, l’obra mostra la investigació duta a terme pel mateix autor amb la voluntat de trobar el nom de la miliciana que va escriure el diari i que encara avui segueix sent un misteri. Aquesta recerca el portarà a saber què va succeir amb les cinc voluntàries.

Toni Galmés dirigeix aquest muntatge que compta amb les interpretacions de Berta Pipó, David Anguera, David Bo, Elena Sánchez, Jaume Viñas, Júlia Santacana, Marta Garolera, Toni Galmés i Xuel Díaz/Laura Yvars, el suport tècnic d’Uriel Ireland i la producció d’Elena Sánchez.

La programació teatral continuarà el 18 de març amb la posada en escena d’’Assaig T4’, de Tràfec Teatre. L’1 d’abril serà el torn de la Cia. Pepa Plana amb l’obra ‘Paradís pintat’. L’Agrupació Teatral La Farsa estrenarà el muntatge ‘Aquí no paga ni Déu’ de Dario Fo, els dies 30 d’abril i l’1 de maig, mentre que el 20 de maig s’oferiran unes ‘Pindoles de Microteatre’.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga