Inici

La crisi dels refugiats centra l’espectacle teatral ‘Paradís Pintat’, que arribarà a Berga l'1 d’abril

'Paradís Pintat' cia Pepa Plana
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 27.03.17
El Teatre Municipal de Berga tornarà a aixecar el teló per acollir una nova representació del cicle estable de teatre que s’allargarà fins el proper mes de juliol. En aquesta ocasió, els espectadors podran veure la darrera proposta teatral de la cia. Pepa Plana anomenada ‘Paradís Pintat’. Es tracta d’un muntatge divertit, però amb un rerefons actual i cru com ho és la crisi dels refugiats. L’espectacle mostra la cara més tràgica del món en què vivim, però també vol retre homenatge a aquelles persones que han perdut la vida mentre intentaven tenir una vida millor escapant del conflicte bèl·lic sirià. Per això, l’obra s’inclou en els actes de celebració de la Primavera Social d’enguany, que compta amb un extens programa d’activitats en relació als refugiats. La representació es farà el proper dissabte, 1 d’abril, a 2/4 de 10 del vespre al Teatre Municipal de Berga. Les entrades per a la funció costaran 12€ i es poden reservar a l’Oficina de Turisme de Berga (93.821.13.84) i també es podran adquirir a la taquilla el mateix dia de la representació, a partir de les 8 de la tarda.

L’obra ‘Paradís Pintat’ està protagonitzada per una espècie d’àngel que viu feliç dins d’un quadre fins que s’avorreix i s’adona que no encaixa en aquest ‘cel’. L’àngel somia amb convertir-se en un àngel de la guarda, però no té massa clar què significa ni quines funcions desenvolupa. A més, no sap volar i tampoc està previst que surti mai del quadre, però la seva tossuderia la portarà al mar quan comprovi que és més fàcil nedar que volar. Al mar, gaudirà d’un entorn submarí meravellós, però alhora toparà amb una realitat que no podia imaginar. Impactada per l’experiència viscuda, l’àngel decideix tornar al quadre, al seu ‘Paradís Pintat’ particular. Tot i que aquesta història no pugui tenir un final feliç, el muntatge aborda el tema de les migracions i vol obrir portes i finestres a l’esperança. Tanmateix, l’obra critica l’actitud immobilista de quedar-nos en el nostre espai de confort, el nostre ‘Paradís Pintat’, escollint gaudir de la seguretat que ens dóna un entorn determinat o una feina estable que ens ofega, enlloc d’enfrontar-nos a la inseguretat que suposa sortir d’aquí per buscar nous camins i noves oportunitats.

La pallassa catalana més reconeguda, Pepa Plana, protagonitza aquesta peça teatral dirigida per Ferruccio Cainero i produïda per La Vaca Flaca. L’espectacle compta amb la col·laboració de David Verdaguer (veu en off), Lali Canosa (escenografia), Rosa Solé (vestuari), Yuri Plana (il·luminació), Oriol Blanchar (atrezzo), Roser Arques (fotografia) i l’Estudi Nueveojos (vídeo).

Per a més informació sobre la programació del Teatre Municipal de Berga podeu consultar la notícia aquí.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga