Inici

Berga obre la temporada de cinema del Cicle Gaudí aquest dijous amb la projecció d’Incerta glòria al Teatre Patronat

Cartell 'Incerta glòria' 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 19.09.17
Berga reprendrà aquest dijous les projeccions del Cicle Gaudí de cinema després de l’aturada estival. L’Acadèmia del Cinema Català ha iniciat una nova temporada d’aquest projecte que pretén acostar als espectadors diverses propostes cinematogràfiques de producció catalana que han estat estrenades recentment a les sales d’arreu del país. Aquesta iniciativa compta amb la participació de 33 municipis de les províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona entre les que també s’inclou Berga, que s’hi va adherir a l’inici del projecte amb la col·laboració de l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic.

Incerta glòria, Estiu 1993 i Brava són els tres films que integren la programació de tardor de la mostra que s’allargarà fins al desembre, tot i que el títol de l’última pel·lícula es donarà a conèixer properament. Com és habitual, les sessions de cinema es faran el tercer dijous de cada mes al Teatre Patronat de Berga, a 2/4 de 9 del vespre. El preu de l’entrada general serà de 4,5€, però es mantindran els descomptes pels titulars del Carnet Jove (3€) i pels socis del Club Vanguardia (2x1).

La primera cita de la temporada serà el 21 de setembre, quan es projectarà el darrer llargmetratge del director mallorquí, Agustí Villaronga. Es tracta d’Incerta glòria, basada en la novel·la homònima de l’escriptor Joan Sales, que narra una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil espanyola. El film se situa al front d'Aragó, l’any 1937. El Lluís, un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica vídua de la qual s'enamora, la Carlana, que aconsegueix entabanar-lo per a què falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic del Lluís, el Soleràs, un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, la Trini, de qui ell està secretament enamorat. Quan la Trini arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s'estableix entre tots dos un 'estat de guerra' que farà trontollar tots els seus fonaments morals. El film estrenat el passat mes de març compta amb un repartiment format per Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla, Núria Cusí, Luisa Gavasa, Terele Pávez, Fernando Esteso i Juan Diego.

El 19 d’octubre serà el torn de la pel·lícula Estiu1993 de Carla Simón. Es tracta d’un film autobiogràfic protagonitzat per la Frida, una nena de sis anys, que s’enfronta al primer estiu amb la seva nova família adoptiva. El film parla sobre la difícil infància d’una nena que aprèn a encaixar en un món rural mentre supera la mort de la seva mare.

La sessió del 16 de novembre estarà dedicada a la producció catalana Brava encapçalada per Laia Marull, Bruno Todeschini, Emilio Gutiérrez Caba, Francesc Orella i Mikel Iglesias. La pel·lícula dirigida per Roser Aguilar narra la vida de la Janine, la qual, sembla anar molt bé fins que pateix un assalt al metro i tot s’enfonsa. La protagonista intenta fugir del seu turment interior i, per això, marxa al poble on viu el seu pare. La Janine ocultarà les seves ferides a tothom i intentarà relaxar-se, però lluny de trobar la pau interior, coneixerà el seu costat més fosc.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga