Inici

La Casa de La Patum reobre les seves portes aquest cap de setmana per a mostrar la imatgeria de la festa

Foto Casa de La Patum
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 29.09.17
S’ha acabat l’espera! La Casa de La Patum ja està a punt per a rebre els visitants que vulguin conèixer la festa berguedana a través de l’exposició de la comparseria i d’un audiovisual explicatiu sobre la celebració declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2005. El museu tornarà a obrir les seves portes aquest cap de setmana després de mesos de tancament en què s’han portat a terme les obres de condicionament de la teulada i un tractament per a combatre l’acció dels tèrmits en algunes parts de l’immoble.

La Casa de La Patum ha estat fora de servei des de La Patum de 2016 com a conseqüència dels problemes d’humitats causats pel despreniment d’una part de la façana i pel trencament de diverses teules. Això va provocar el deteriorament de la teulada i aleshores, l’Ajuntament de Berga va decidir traslladar la imatgeria als baixos del consistori per a garantir-ne la integritat. Durant els darrers mesos, s’han realitzat diverses actuacions per a rehabilitat les zones de l’edifici que havien quedat malmeses a causa de les goteres. D’una banda, s’ha reparat la teulada per a evitar la filtració d’aigua i també s’ha pintat l’interior de l’edifici. D’altra banda, s’ha adequat el sistema de visionat de l’audiovisual que es mostra durant les visites guiades. Un cop finalitzades les obres, s’han traslladat totes les comparses a la Casa de La Patum de forma progressiva.

La regidora de la festa, Mònica Garcia, s’ha mostrat satisfeta amb la reobertura de l’espai i destaca que es tracta “d’un edifici mancat de manteniment durant anys”. Per això, “aquesta intervenció ha de servir per a resguardar el nostre patrimoni i també ens impulsa a seguir millorant i renovant diversos elements en els que no s’hi ha actuat des de fa temps. Per exemple, en els propers mesos ens agradaria poder condicionar els espais on es guarden els vestits de les comparses i també es podria replantejar l’audiovisual, entre d’altres aspectes”.

La Casa de La Patum obrirà de nou aquest dissabte coincidint amb els actes de celebració de la Berga Bolet. El museu romandrà obert els dissabtes i els diumenges, d’11 del matí a 2 del migdia i les tardes de divendres a diumenge, de 5 a 8. Per a més informació sobre les visites a l’equipament, podeu consultar el lloc web de l’Oficina de Turisme de Berga o trucar al telèfon 93 821 13 84.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga