Berga estrena el portal web municipal incorporant millores en la navegació, el disseny, l'estructura i la comunicació dels continguts

Última revisió 07-04-2022 11:09
06/04/2022

L’Ajuntament de Berga disposa d’un nou portal web municipal que substitueix l’antiga pàgina creada fa més d’una dècada.

El projecte de renovació de la web ha estat desenvolupat a través del Servei d’Assistència Municipal i Suport Estratègic (SAMSE) de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’àrea de Serveis TIC del consistori berguedà. La nova plataforma entrarà en funcionament aquest dimecres, 6 d’abril, i incorpora una sèrie de millores en la navegació, el disseny, l’estructura, la presentació i la comunicació dels continguts per facilitar l’experiència dels usuaris i usuàries.

La regidora de Serveis TIC, Roser Rifà, s’ha mostrat satisfeta de poder presentar el nou portal web i ha destacat la necessitat de renovar l’antiga pàgina que datava de 2010. Per a Rifà era “un deure que teníem pendent, ja que han passat molts anys des de l’última renovació i moltes eines han quedat obsoletes en un àmbit que avança molt ràpid com la informàtica”. La regidora ha explicat que “el projecte s’ha allargat en el temps causa de la irrupció de la pandèmia i s’ha pogut reprendre amb la perspectiva de poder presentar-lo aquesta primavera”. Rifà ha afegit que el nou portal web municipal incorpora eines de programari lliure i ha estat desenvolupat a través d’una plataforma i un gestor de continguts proporcionat per la Diputació de Barcelona.

Disseny adaptable a dispositius mòbils 

Una de les novetats de la pàgina web és l’adopció del sistema “responsive” que permet adaptar la visualització dels continguts als formats de pantalla de diferents dispositius mòbils, com per exemple ordinadors, tauletes digitals i telèfons intel·ligents. El disseny compta amb una gamma cromàtica on predomina el granat present a l’escut i el logotip de l’Ajuntament de Berga. A més, s’ha incrementat la mida de la tipografia per millorar la lectura dels continguts.

Estructura de menús 

Una altra de les característiques de la nova web és la millora del sistema de menús per accedir als continguts a través d’una visualització de doble i triple nivell i la unificació del format de les pàgines i apartats que es despleguen en el moment d’accedir als menús. També s’ha millorat la plataforma interna o “backoffice’ que permet gestionar la creació i edició dels continguts per part de les persones de les diferents àrees del consistori.  

Comunicació visual i harmònica 

La presentació dels continguts és més visual i harmònica. En aquest sentit, la web compta amb espais per destacar informació rellevant i també s’ha potenciat l’agenda d’activitats que es porten a terme al municipi. A més, la part superior de la pàgina principal compta amb una franja per comunicar avisos i informacions de caràcter urgent. Per últim, el portal web incorpora un butlletí digital per rebre continguts de forma setmanal mitjançant subscripció gratuïta.    
 

Presentació web AjBerga
Presentació del nou portal web municipal
Autor: AjBerga