Circuit permanent d'orientació

Què són les curses d'orientació?

Les curses d'orientació són competicions camp a través, sense un itinerari fix, que amb l'ajuda d'un mapa i d'una brúixola, cal trobar uns punts marcats en el mapa. Guanya la persona que triga menys temps a trobar tots els punts marcats. Les curses són de caràcter individual, encara que en les categories de promoció es poden fer per parelles o en grup.

Qui pot practicar l'esport de l'orientació?

Tothom pot practicar l'esport de les curses d'orientació, ja que hi ha una gran diversitat de distàncies i dificultats. Persones de totes les edats poden practicar aquest esport familiar, completant els recorreguts corrent o caminant mentre gaudeixen de la natura.

Què és un circuit permanent d'orientació?

Els circuits permanents d'orientació són recorreguts fixos de manera que cadascú pot fer-los quan vulgui. Es tracta d'una zona delimitada, que en aquest cas és el nucli antic de Berga, on hi ha distribuïdes 25 fites, cadascuna de les quals té un codi diferent.
Aquestes fites estan dibuixades al mapa amb una rodona de color rosat. Quan arribeu a cadascuna de les fites n'heu de comprovar el codi i, si és la fita correcta, escanejar el codi QR que hi trobareu. D'aquesta manera queda constància que heu passat pel lloc.

Què necessitem per començar el circuit?

  • El mapa
  • Una brúixola i roba còmode o d'esport
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 17-05-2022 10:05