Feminisme


L'àrea de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva de l'Ajuntament de Berga té com a objectius vetllar per fer de Berga una ciutat lliure de discriminacions, treballant per l'eliminació del masclisme i la lgtbifòbia des d'una perspectiva transversal. D'aquesta manera es busca integrar, en el conjunt de les polítiques públiques que es desenvolupen, una perspectiva de gènere que impregni l'acció del govern en tots aquells àmbits en els que té incidència. 

Des d'aquesta àrea es porten a terme campanyes i activitats de sensibilització per al conjunt de la població, treballant de manera conjunta amb la resta d'àrees de l'Ajuntament de Berga. També es desenvolupen campanyes amb el SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones) i el SAI (servei d'atenció integral), serveis gestionats des el Consell Comarcal del Berguedà. 

 

*Definició de feminisme

“El feminisme és un moviment social i polític que s’inicia formalment a finals del segle XVIII i que suposa la presa de consciència de les dones com a grup o col·lectiu humà, de l’opressió, dominació i explotació de la qual han estat i son objecte per part del col·lectiu d’homes en el marc del patriarcat sota les diferents fases històriques de model de producció, la qual cosa les mou a l’acció per a l’alliberament del seu sexe amb totes les transformacions de la societat que calgui”, escriu la insigne sociòloga Victòria Sau al Diccionario ideològico feminista (Ed. Icària. Edició 1990).

*Definició de masclisme

Segons la Llei 2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista “el masclisme és el concepte que de forma més general defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones”.

Contactes

Si necessites orientació, SIAD Berguedà, 618 18 02 34

Servei d’informació per WhatsApp sobra la violència masclista, 601 00 11 22  (Mossos d'Esquadra) o 93 821 04 27 (Policia Local)

Si és un cas greu i necessites suport urgent, 900 900 120

En cas d'emergència, 112

Institut Català de les Dones: https://dones.gencat.cat/ca/inici

Vídeos

'REGALA EL MÓN QUE VOLS' - Aquest Nadal, deixem el sexisme fora de joc!

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02-03-2023 20:40