Berga farà la rua de comparses i carrosses de Carnaval adaptant l'acte a la normativa Covid que estableixin les autoritats sanitàries els pròxims dies

Última revisió 03-02-2022 09:55
21/01/2022

L’Ajuntament de Berga està treballant en l’organització del Carnaval de 2022, que se celebrarà del 24 de febrer al 2 de març. La comissió organitzadora està valorant els actes que es podrien portar a terme i aposta per recuperar la rua de comparses i carrosses.

Això sí, el consistori està pendent de poder concretar els detalls del desenvolupament de la rua, tenint en compte les directrius que estableixin les autoritats governamentals i sanitàries els pròxims dies, tal com va succeir amb la celebració de les cavalcades de reis. Així doncs, si la situació pandèmica no ho impedeix, Berga recuperarà la rua del Carnaval adaptada a les circumstàncies de la Covid-19. El consistori berguedà preveu donar a conèixer la programació completa de la celebració del Carnaval d’enguany durant la setmana del 7 de febrer.

Format de la celebració

La comissió organitzadora està estudiant quin format podria adoptar la celebració del Carnaval de Berga de 2022, després que l’any passat s’optés per fer una edició semi confinada “d’estar per casa” combinant propostes virtuals amb espectacles i activitats presencials. La voluntat de l’organització és poder celebrar un carnaval el més similar possible al de 2020. De fet, el Carnaval va ser l’últim gran esdeveniment multitudinari que es va portar a terme amb normalitat abans de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, que va comportar el confinament domiciliari de la població i la implementació de restriccions que es van actualitzant davant la successió d’onades i l’evolució de les diferents variants del virus.

Antifaços de carnaval