Berga habilita una dotzena d'àrees de "Petó i adeu" en zones properes als centres educatius de primària de la ciutat

Última revisió 05-09-2022 10:47
05/09/2022

L’Ajuntament de Berga, en coordinació amb els centres educatius de primària del municipi, ha habilitat dotze espais d’aparcament als accessos de les escoles per facilitar i descongestionar la circulació de vehicles durant l’horari d’entrada a l’escola.

Es tracta de les anomenades zones de “Petó i adeu” per tal que les famílies que porten els infants a l’escola amb cotxe puguin parar sense interrompre el trànsit i acomiadar els nens i nenes a peu de vorera des del vehicle. La iniciativa ha estat implementada en altres poblacions catalanes i enguany, es posa en marxa a la capital berguedana coincidint amb l’inici d’un nou curs escolar.

Àrees habilitades

El consistori ha habilitat una dotzena de zones de “Petó i adeu” a l’entorn més proper de les cinc escoles de primària per tal que els infants puguin completar a peu el camí d’accés al recinte de forma segura. En concret, s’han creat 3 places a l’Escola Sant Joan, 3 places a l’Escola Santa Eulàlia, 2 places a l’Escola La Valldan, 2 places a l’Escola Vedruna i 2 places a l’Escola FEDAC Xarxa.     

Senyalització de les zones

Els operaris de la brigada municipal han efectuat les tasques d’habilitació de les diferents zones de “Petó i adeu” entorn dels centres educatius. Els espais d’aparcament estan indicats i delimitats a la calçada mitjançant la utilització d’un pictograma de color blanc i verd pintat sobre el paviment. Aquestes zones també compten amb senyalització vertical, on s’indica l’horari en el qual està prohibit estacionar en aquestes places d’aparcament: de 8.45 a 9:15 h i de 14:45 a 15:15 h. L’horari i l’ús de les zones de “Petó i adeu” seran vigents durant el curs escolar.