Berga organitza un concurs d'aparadors adreçat als comerços de la ciutat per dinamitzar l'època de tardor

Última revisió 13-09-2021 09:30
10/09/2021

Arbres plens de fulles grogues i ataronjades caient a terra mentre s’escurça el dia. Boscos atapeïts que amaguen tota mena de bolets que esdevindran un dels tresors de la cuina i els fogons. Castanyes i moniatos cuits al foc, tot esberlant una pinya per treure’n els pinyons... Aquests i altres elements formen part de l’època tardorenca que s’iniciarà la quarta setmana del mes de setembre. Per viure intensament aquest període de l’any, l’Ajuntament de Berga ha promogut l’organització d’un concurs d’aparadors adreçat als establiments comercials de la ciutat per tal que puguin recrear, ambientar i integrar els elements característics de la tardor als comerços berguedans.

L’objectiu del certamen és dinamitzar el comerç local en el marc de dues de les fires de tardor que acull la ciutat, la Fira de Santa Tecla i la Berga Bolet, tenint en compte que aquests dos esdeveniments atrauen visitants. L’ambientació dels carrers pot convertir-se en un reclam perquè les persones passegin i comprin al comerç local i, per això, el concurs premiarà el treball dels comerciants a l’hora d’aportar ambientació als carrers i posar en valor el comerç de proximitat. La iniciativa està impulsada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga i compta amb la col·laboració de l’entitat Bergacomercial i el suport de la Diputació de Barcelona.

El concurs de tardor i recol·lecció

El concurs es titula ‘La tardor: època de recol·lecció’ i es portarà a terme del 13 de setembre al 18 d’octubre. Els comerços hauran de decorar els aparadors amb elements relacionats amb la temàtica del concurs. Poden participar-hi tots els establiments comercials i de serveis del municipi que tinguin aparador en locals de baixos comercials. Si una persona disposa de diversos establiments, pot concórrer al concurs participant per cadascun dels seus comerços. Per formar part del concurs caldrà inscriure’s presencialment a l’Oficina de Turisme de Berga o enviant un correu a l’adreça electrònica promocioeconomica@ajberga.cat indicant la informació següent: nom, adreça, correu electrònic, enllaç web o xarxes socials de l’establiment participant, títol de la proposta decorativa de l’aparador i nom i cognoms de la persona representant del comerç participant.

Creativitat, innovació, comunicació i sostenibilitat

Un jurat s’encarregarà d’avaluar i decidir el millor aparador valorant quatre criteris bàsics: la creativitat, la innovació, la comunicació i la sostenibilitat. La voluntat és que les propostes incloguin elements característics de la tardor, però també es valorarà positivament que les propostes siguin originals, que incloguin missatges relacionats amb el comerç de proximitat, que siguin sostenibles i que la decoració estigui feta amb materials reciclats.

Premis del certamen

El concurs d’aparadors de tardor tindrà dos premis. D’una banda, hi haurà un premi de 500 € atorgat per un jurat qualificador format pel dissenyador dels elements comunicatius del concurs, Toni Llargués, el president de la Penya Boletaire, Ramon Minoves i la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà. El segon premi tindrà un valor econòmic de 200 € i serà concedit per votació popular. Per participar en aquesta votació, es podrà fer de forma presencial a través d’una butlleta que els establiments posaran a disposició de la clientela i que caldrà dipositar en una urna situada a l’Oficina de Turisme de Berga (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7). Aquesta urna es traslladarà al recinte de la Fira de Santa Tecla durant els dies 18 i 19 de setembre. També es podrà votar de forma virtual escanejant un codi QR inclòs en un distintiu que tindrà cadascun dels establiments participants o en aquest enllaç web: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesNlMJSgag3bt4YjXlda8TVIgCTzDAhtZ4lU4I2cpuhrfDlA/viewform

Les persones que participin en la votació popular entraran en el sorteig d’una panera de productes valorada en 100 € d’un dels comerços participants en el concurs.

Cartell - Concurs d'aparadors de tardor de Berga. Disseny: Toni Llargués