Berga premia les millors propostes del 2n Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi entre els centres educatius de la ciutat

Última revisió 20-04-2022 10:58
20/04/2022

Berga ha portat a terme la 2a edició del Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi.

Es tracta d’una iniciativa creada l’any passat amb l’objectiu d’apropar el comerç responsable i de proximitat a les escoles a través de les arts plàstiques, en el marc de la celebració de la diada de Sant Jordi. Enguany, s’ha apostat per donar continuïtat a aquest projecte que pretén incentivar la lectura entre els infants de 6 a 8 anys i promoure el coneixement del comerç local mitjançant la potenciació de la creativitat i les habilitats plàstiques en l’àmbit del dibuix i la il·lustració. El certamen impulsat per l’àrea de Promoció Econòmica en coordinació amb l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga i Bergacomercial ha comptat amb la participació de l’alumnat de cicle inicial dels centres d’educació primària del municipi.

Categories del concurs

El Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi compta amb cinc categories diferents per tal que els nens i nenes puguin plasmar la seva visió sobre els valors del comerç de proximitat a través del llenguatge plàstic.

 • Les botigues de la meva ciutat: s’ha valorat les propostes que fan referència a elements d’identitat, paisatgístics o naturals de la ciutat o el seu entorn més proper.
 • Els productes de la terra: s’ha valorat les propostes que fan referència a productes o hàbits que evitin la generació de residus.
 • Vida: s’ha valorat les propostes que fan referència a la vida i l’activitat que aporta el comerç a la ciutat i les relacions socials que en sorgeixen.
 • Les professions: s’ha valorat les propostes que fan referència a les professions relacionades amb el comerç, així com el tracte de proximitat entre comerciants i clientela.
 • El nou comerç: s’ha valorat les propostes que fan referència a l’aplicació de les noves tecnologies en el comerç de proximitat.

Propostes premiades

Les 10 propostes guanyadores del 2n Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi han estat les següents:

 1. Isona Sala Bancells (Les botigues de la meva ciutat) - Escola Vedruna.
 2. Emma Badia Fernández (Les botigues de la meva ciutat) - Escola Santa Eulàlia.
 3. Carla Reolid Garcia (Els productes de la terra) – Escola Vedruna.
 4. Maroua El Moussaoui (Vida) – Escola Vedruna.
 5. Alba Pino Sanmartí (Vida) – Escola Sant Joan.
 6. Eric Mauricio Rafael (Vida) – Escola Sant Joan.
 7. Erola Montblanch Quesada (Vida) – Escola Xarxa.
 8. Arnau Pérez Espuña (Les professions) - Escola Vedruna.
 9. Joan Mateos Torra (Les professions) – Escola Vedruna.
 10.  Maria Vladutu (El nou comerç) – Escola La Valldan.   

A criteri del jurat qualificador, la distribució de premis no ha estat equitativa entre les cinc categories atès el volum de propostes desigual rebut per prendre part en les diferents categories proposades.

Entrega d’obsequis

Les propostes premiades pel jurat qualificador han estat adaptades i impreses en format de punt de llibre. En concret, s’han fet 250 còpies de cadascuna de les propostes escollides que seran distribuïdes pels comerços adherits a Bergacomercial. Els autors i autores de les propostes guanyadores obtindran un diploma commemoratiu i un val de compra per valor de 25 € que podran bescanviar a les llibreries de la ciutat. El divendres, 22 d’abril, les persones representants del jurat es desplaçaran a les escoles per fer el lliurament dels premis als nens i nenes que han elaborat les propostes premiades.   

 

 

 

2n Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi
Propostes guanyadores del 2n Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi
Autor: AjBerga