Berga revalida el Segell Infoparticipa per la transparència del web municipal assolint el 90,38% dels indicadors avaluats

Última revisió 09-05-2022 09:22
06/05/2022

L’Ajuntament de Berga ha renovat el Segell Infoparticipa per cinquena vegada consecutiva per la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

Es tracta de la 9a. edició del projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que té l’objectiu d’avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que s’ofereix a la ciutadania. En aquesta ocasió, el consistori berguedà ha obtingut el distintiu corresponent a l’edició de 2021 assolint el 90,38% dels indicadors examinats, el mateix percentatge que l’any anterior.

El regidor de Participació Popular, Andreu Comas, ha valorat positivament l’obtenció del segell i ha dit que “tot i ser la cinquena vegada consecutiva que obtenim aquest reconeixement, les millores que hem afegit aquest any són especialment significatives: tenim una pàgina web totalment renovada, on informar-se sobre el que passa al consistori i la ciutat és molt més fàcil.”

Validació de 47 indicadors

El Segell Infoparticipa està format per 52 indicadors distribuïts en cinc categories que s’utilitzen per avaluar la qualitat de la informació publicada sobre les persones que integren la representació política de la corporació local, com es gestionen els recursos col·lectius i econòmics de la ciutat, quina informació es proporciona sobre el municipi i quines eines s’ofereixen per promoure la participació ciutadana. Enguany, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) ha certificat el compliment de 47 indicadors. El laboratori elabora un mapa que permet comprovar el resultat de les avaluacions de les institucions dels municipis, comarques i províncies participants (ajuntaments, consells comarcals i diputacions).

https://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/

Entrega del segell

Un total de 150 institucions públiques catalanes han assolit el Segell Infoparticipa 2021. El Consell Certificador ha atorgat el certificat a 136 ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions. L’acte de lliurament del Segell Infoparticipa es farà el 9 de maig, a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’esdeveniment estarà conduït per la periodista Núria de José Gomar, vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’acte comptarà amb la participació de Javier Lafuente Sancho, rector de la UAB; Armand Balsebre Torroja, catedràtic i director del grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègia i Transparència) de la UAB; Miguel Ángel Blanes Climent, doctor en Dret i expert en Transparència, que farà una ponència titulada “De la transparència formal a la real” i Albert Cañigueral Bagó, director general de dades Obertes, Transparència i Col·laboració del Departament d’Acció Exteriors i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.

Segell Infoparticipa
Segell Infoparticipa
Autor: Infoparticipa