Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (07/02/22)

Última revisió 07-02-2022 16:02
07/02/2022

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (07/02/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 210 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 611 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 1875.63 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.58 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació a la residència Sant Bernabé ha variat en els últims set dies. Dels 3 casos positius detectats la setmana passada entre el personal laboral del centre, 2 compten amb resultat negatiu i 1 compta amb resultat positiu. Paral·elament, s’estan portant a terme les proves periòdiques de seguiment a les persones residents considerades contactes estrets dels casos positius. Les dues proves diagnòstiques realitzades han estat negatives en tots els casos i manca fer una última prova PRC per confirmar el resultat. D’altra banda, es porten a terme els controls diaris a totes les persones residents i cap presenta simptomatologia compatible amb la Covid-19.

El centre residencial compta amb 57 persones residents, ja que en l’última setmana s’ha produït 2 defuncions per causes alienes a la Covid-19. La residència disposa de quatre places lliures, dues de públiques i dues de privades. En les pròximes setmanes es preveu l’ingrés d’un nou usuari en plaça privada.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 28 de gener al 3 de febrer s’han registrat 466 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (dadescovid.cat) en data de 6 de febrer de 2022, hi ha 15 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 31.322 persones vacunades amb primera dosi, 28.428 amb segona dosi, 16.621 amb tercera dosi i 30.305 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

El Govern de la Generalitat de Catalunya manté la flexibilització de les restriccions establertes el passat 28 de gener davant la millora de la situació pandèmica. En concret, es va eliminar la limitació de reunions a un màxim de 10 persones i les restriccions en els aforaments en els sectors de la restauració, la cultura i l’esport, que han passat a ser del 100 % i ja no és necessari el certificat Covid per accedir als bars, restaurants i gimnasos.

El govern recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de forma presencial als llocs de treball i fomentin l'ús del teletreball quan per la naturalesa de l'activitat laboral sigui possible.

El Govern també ha aprovat que l’11 de febrer pugui reobrir l’oci nocturn. Discoteques, bars musicals i sales de concerts podran tornar a obrir, sense restriccions d’aforament ni limitacions horàries.

Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat.