Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (14/03/22)

Última revisió 14-03-2022 15:47
14/03/2022

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (14/03/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 50 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 99 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 587.65 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 1.04 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació a la residència Sant Bernabé ha millorat i torna a ser considerada com a verda, per l’absència de casos de Covid-19. La setmana passada es van fer les últimes proves de seguiment a les persones residents que havien estat en contacte amb el cas positiu detectat el 27 de febrer. El resultat va ser negatiu en tots els casos i això ha fet que la residència torni a ser verda. A més, es fan els TAR setmanals al conjunt de treballadors i treballadores, així com els controls diaris de simptomatologia a les persones residents, com a mesura preventiva i tal com estableix el protocol vigent.

El centre residencial compta amb 60 persones residents i aquesta setmana es preveu l’ingrés d’un nou usuari. Això farà que el centre torni a assolir la plena ocupació de places disponibles (61).

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 4 al 10 de març s’han registrat 115 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (dadescovid.cat) en data de 13 de març de 2022, hi ha 7 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 31.405 persones vacunades amb primera dosi, 29.025 amb segona dosi, 17.242 amb tercera dosi i 30.803 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

L’actual situació epidemiològica fa que es mantingui l’alleugeriment de les restriccions per fer front a la pandèmia. Les restriccions vigents fan referència a l’ús obligatori de la mascareta en el transport públic, els espais tancats d’ús públic o oberts al públic, en esdeveniments multitudinaris de peu i també si les persones assistents estan assegudes i no hi ha distància d’1,5 metres.

Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat.