Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (17/01/22)

Última revisió 02-02-2022 17:36
17/01/2022

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (17/01/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 512 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 836 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 6613.20 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 1.38 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació a la residència Sant Bernabé ha variat en els últims set dies. En concret, s’ha detectat 1 cas positiu entre el personal laboral i també hi ha 1 persona aïllada de forma preventiva fins que es confirmi el resultat de la prova diagnòstica. A més, aquesta setmana es preveu tornar a efectuar les proves diagnòstiques que es fan periòdicament als treballadors i treballadores de la residència.

En referència a les persones residents, no s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls efectuats diàriament i tampoc s’ha produït cap aïllament de persones usuàries per Covid-19. En l’actualitat, no hi ha casos positius entre els usuaris i usuàries del centre.

El centre residencial compta amb 59 persones residents i aquesta setmana es preveu l’ingrés d’un nou usuari en plaça privada. El centre disposa d’una plaça pública lliure que també es preveu que sigui ocupada pròximament.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 7 al 13 de gener s’han registrat 1.070 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (dadescovid.cat) en data de 16 de gener de 2022, hi ha 11 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 31.147 persones vacunades amb primera dosi, 27.934 amb segona dosi, 14.938 amb tercera dosi i 30.011 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

Es manté la pròrroga de les restriccions adoptades per fer front a l’expansió de la sisena onada de la Covid-19 davant la irrupció de la variant òmicron. Les mesures establertes el passat 24 de desembre mantindran la seva vigència fins al 21 de gener. Les principals mesures establertes durant el període esmentat són l’aplicació del confinament nocturn (de la 1 a les 6 h) als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència de 250 casos per cada 100.000 persones els últims 7 dies. Berga és un dels municipis afectats pel toc de queda a causa de l’alta incidència de casos positius registrats. Altres mesures vigents són la limitació a 10 persones en les trobades socials, el tancament de l’oci nocturn, la limitació dels aforaments en la restauració (50 % en espais interiors i 100 % en espais exteriors), la reducció de l’aforament al 70 % en el comerç, l’esport, la cultura, els parcs d’atraccions, els equipaments cívics i els actes religiosos. També es recomana el teletreball, sempre que sigui possible. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat.