Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (26/03/22)

Última revisió 30-03-2022 07:16
28/03/2022

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat. Cal destacar que el Departament de Salut, a través del portal web dadescovid.cat, ha deixat de donar les dades diàries de seguiment exhaustiu de l’evolució de la pandèmia de Covid-19. Des del 25 de març, només s’actualitza amb noves dades els dimarts i els divendres.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (26/03/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 47 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 106 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 492.15 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.85 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La residència Sant Bernabé continua sent considerada com a verda per l’absència de casos de Covid-19. Les proves TAR fetes la setmana passada al conjunt de treballadors i treballadores van resultar negatives, en tots els casos. Aquestes proves es repeteixen setmanalment, així com els controls diaris de simptomatologia a les persones residents, com a mesura preventiva tal com estableix el protocol vigent.

El centre residencial compta amb 60 persones residents i es preveu que aquest dimarts, 29 de març, ingressi una persona a través del programa de respir o descans familiar. El centre compta amb una plaça privada disponible que serà ocupada pròximament.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 15 al 21 de març s’han registrat 93 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (dadescovid.cat) en data de 24 de març de 2022, hi havia 5 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 31.409 persones vacunades amb primera dosi, 29.153 amb segona dosi, 17.333 amb tercera dosi i 30.914 amb la pauta completa.

Nova fase de la pandèmia

La pandèmia ha entrat en una nova fase a Catalunya i el govern de la Generalitat ha activat l’estratègia per gripalitzar la Covid-19. A partir del 28 de març, el Departament de Salut deixarà de comptar tots els casos de Covid-19, per passar a fer el seguiment només a les persones vulnerables i els qui treballen en els seus entorns. Això vol dir que es deixen de fer proves diagnòstiques a persones que es trobin bé, tot i que tinguin símptomes compatibles amb la Covid-19. Només es faran proves diagnòstiques a persones més grans de 60 anys i persones de risc, com persones immunodeprimides, les dones embarassades, els usuaris i usuàries de centres sanitaris i residències i els seus treballadors i treballadores.

També desapareix l’aïllament obligatori, però es recomana a les persones que tinguin símptomes compatibles amb la Covid-19 que evitin tenir contacte amb persones vulnerables, que es quedin a casa fins que desapareguin els símptomes, que facin un bon ús de la mascareta en tot moment, que evitin l’assistència a esdeveniments multitudinaris, que redueixin les interaccions socials al màxim i que evitin els espais amb poca ventilació.

La incapacitat temporal (IT) només es tramitarà per indicació dels professionals de la salut i segons criteri clínic.

Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat.