Els infants s'obren camí en una Patum Infantil que omple tots els racons de la plaça de Sant Pere

Última revisió 09-06-2023 21:27
09/06/2023

Intens divendres de Corpus a Berga. La Patum Infantil ha agafat el testimoni, després de dos dies amb les comparses adultes al timó. 

Els infants han començat la jornada fent un salt sencer davant l’hospital. És el segon any consecutiu que es porta a terme la iniciativa amb l’objectiu d’acostar la festa als pacients del centre que no poden anar a la plaça. Demà, dissabte, el passacarrers del vespre també farà parada a l’hospital.

Després d’aquesta primera acció matinal, les comparses de la Patum Infantil s’han dirigit cap a la plaça de Sant Pere per tal de fer la Patum de Lluïment, a les 12 del migdia. Com és tradició, hi han participat totes menys els plens, que es reserven els salts per a la tarda.

Els àngels estrenen vestits

La Patum Infantil ha celebrat una edició sense massa novetats. El president de l’Associació per la Patum Infantil, Sergi Montaner, ha reivindicat que “està bé fer celebracions especials quan hi ha coses a celebrar, però, al cap i a la fi, la canalla el que vol és saltar i ballar, i això és el que fem avui”.

Pel que fa a les comparses, el més destacat del matí de Lluïment és que els àngels han estrenat vestits. Són una adaptació dels que els àngels de la Patum adulta van estrenar ahir.

“Avui ens toca a nosaltres”

A la tarda, la Patum Infantil ha tornat a omplir la plaça amb quatre salts sencers i, aquesta vegada sí, també amb salts de plens. La plaça ha quedat atapeïda des d’un primer moment i els infants han insistit per megafonia en diverses ocasions, amb to divertit, que avui era el seu torn: “Pares i mares, fora del centre de la plaça. Avui ens toca a nosaltres”. I la resposta ha estat sempre la mateixa: aplaudiments i més aplaudiments, i un pas enrere de tots els adults.

Patum infantil completa, a la plaça de Sant Pere
Patum infantil completa, a la plaça de Sant Pere
Autor: Ajuntament de Berga