La 4a. edició d'El Forn, la mostra d'estiu d'arts escèniques, se celebrarà al setembre i inclourà quatre espectacles i un taller teatral

Última revisió 19-08-2021 08:49
11/08/2021

Berga celebrarà la 4a edició d’El Forn al setembre. La mostra d’estiu dedicada a les arts escèniques al carrer comptarà amb una programació formada per quatre espectacles de diferents disciplines i un taller de formació teatral. Enguany, el festival mantindrà la ubicació del Parc del Lledó per acollir les diferents propostes i també s’incorporarà l’entorn exterior de l’església de Sant Francesc com a escenari de dos dels espectacles programats.

El Forn és una iniciativa impulsada per les entitats de teatre local, Tràfec Teatre i La Farsa amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga, que es va recuperar l’any 2018 amb la voluntat de promoure la cultura teatral berguedana amb espectacles innovadors de diversos formats. Aquest any, la mostra es farà els dies 2 i 3 de setembre i la venda d’entrades es realitzarà 30 minuts abans de l’inici dels espectacles en el mateix emplaçament on es facin les funcions. La programació compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a través de Programa.cat.

Espectacle de contes i farsa en un acte

L’Agrupació Teatral La Farsa oferirà dos espectacles de teatre breu que consistiran en una proposta familiar de contes d’animals i una peça vinculada al gènere de la farsa. L’entitat representarà 'Minimalari' de Pinto & Chinto interpretada per Laura Corominas i Maria Corominas sota la direcció d’Angelina Vilella. Les protagonistes explicaran contes curts i divertits de tota mena d’animals: puces, vaques, lloros, girafes, mosques, elefants... que faran gaudir el públic infantil i adult.

La segona peça serà una obra titulada 'Mans enlaire' de Ramon Folch i Camarasa. És un muntatge farcit d’humor i embolics protagonitzat per tres lladres no gaire espavilats, unes nenes molts entremaliades, uns marquesos adinerats i una miss anglesa molt especial. Angelina Vilella dirigeix aquest muntatge que comptarà amb les interpretacions d’Eudald Feliu, Jan Cervera, Xavi Parera, Marc Montes, Antònia Molera, Òscar Guijarro, Janina Vilana i Laia Tor.

L’entrada conjunta per veure les dues propostes costarà 5 €, però serà gratuïta pels infants fins a 5 anys. Els espectacles es faran el dijous, 2 de setembre, davant de l’església de Sant Francesc (18 h) i la durada aproximada serà de 50 minuts entre les dues obres.

Tècniques de circ, ritme de carrer i humor

Circ Vermut presentarà una proposta titulada 'Absurd' que es farà el dijous, 2 de setembre, a l’amfiteatre del Parc del Lledó, a les 20 h. Pista de circ, teló de fons, crispetes... El circ ambulant ha arribat! Uns acomodadors estrafolaris jugaran i escalfaran l’ambient. Sense voler, sembla que l’espectacle ha començat i van passant disciplines i gags d’humor absurd. El públic coneixerà un freak dels aneguets de banyera que fa equilibris sobre tubs i fustes i també veurà una demostració de velocípede i uns mètodes peculiars de fer anar les escombres. Una cosa portarà la següent i sense donar massa temps per pensar arribarà el final de l’espectacle amb una cursa de bicicletes esbojarrada i virtuosa. David Candelich i Jordi Mas protagonitzen el muntatge 'Absurd' dirigit per Miner Montell. L’espectacle s’adreça a tots els públics i tindrà una durada de 55 minuts. L’entrada costarà 5 € i serà gratuïta pels infants fins a 5 anys.

Viatge tragicòmic als intestins de l’estat del benestar

Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga s’endinsen en un viatge tragicòmic als intestins de l’estat del benestar i les seves flatulències de la mà d’una treballadora social al llindar de l’abisme professional i personal. 'L’assistenta' és un monòleg conduït per una psicoanalista amb mà de ferro que exerceix de directora d’escena per guiar la protagonista pel corriol de les misèries socials. L’obra és crítica i, sobretot, autocrítica sobre el present que estem construint entre tots i totes. Però, al final del túnel, sempre hi ha llum. Iris Hinojosa s’encarrega de la direcció de l’obra escrita per Gerard Vilardaga. L’obra es farà el divendres, 3 de setembre, a l’amfiteatre del Parc del Lledó, a les 21 h i tindrà una durada de 60 minuts. L’espectacle s’adreça a públic a partir de 16 anys i l’entrada tindrà un preu de 5 €.

Taller de moviment teatral

El festival d’arts escèniques també inclourà una proposta formativa amb l’actriu i directora de la companyia Tràfec Teatre, Lydia Canals. Es tracta d’un taller per a persones majors de 16 anys, que consistirà en treballar el moviment i la tècnica teatral, a partir dels tallers realitzats en les mostres internacionals que ha dut a terme el grup amb l’obra 'Assaig T4'. El taller es portarà a terme el divendres, 3 de setembre, a l’amfiteatre del Parc del Lledó, de 16:30 a 19:30 h. Les places són limitades i per participar-hi, caldrà inscriure’s a través de l’adreça de correu electrònic lydiaco@gmail.com o el telèfon 625 969 377. El taller tindrà un cost de 10 €.
 

Cartell - El Forn 2021. Disseny: Marc Ribera

Enllaços