La Policia Local efectua campanyes de seguretat viària per detectar alteracions d'elements en ciclomotors i motocicletes

Última revisió 20-07-2023 16:57
20/07/2023

Berga està portant a terme campanyes de seguretat viària per verificar les condicions tècniques i administratives de ciclomotors i motocicletes.

L’objectiu és detectar infraccions relacionades amb l’alteració, modificació i/o manipulació d’elements d’aquests vehicles per prevenir conductes imprudents, reduir la possibilitat que es produeixin accidents i disminuir la contaminació acústica. En les últimes setmanes s’ha portat a terme una quinzena d’actuacions i es preveu planificar noves accions pròximament.  

Dispositiu de control

La Policia Local va implementar una campanya del 13 de juny al 2 de juliol realitzant controls en diverses vies urbanes per comprovar els documents i les condicions tècniques dels ciclomotors i motocicletes per tal de comprovar l’homologació de diferents elements d’aquests vehicles. En concret, es van efectuar 16 controls planificats i es van interposar 3 denúncies durant el període esmentat. Fora d’aquest període, la Policia Local ha interposat 2 denúncies més i es procedirà a la citació de les persones per tal que els vehicles passin una inspecció tècnica extraordinària.    

Sancions per modificació de vehicles  

Les sancions establertes per la modificació de vehicles poden arribar fins als 500 €. En alguns casos més greus, també es procedeix a la immobilització del vehicle i es proposa fer una inspecció tècnica obligatòria per tal de comprovar l’homologació dels elements que han estat modificats.

Aparell de mesurament i avaluació de la contaminació acústica
Aparell de mesurament i avaluació de la contaminació acústica
Autor: Policia Local