L'Ajuntament de Berga i Agbar renoven el fons de solidaritat per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat

Última revisió 28-07-2022 13:44
28/07/2022

L’acord entre la companyia d’aigua i l’Ajuntament estableix que Agbar destinarà 4.000 euros a pagar el rebut de l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat.

L’Ajuntament de Berga i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals, han renovat el fons de solidaritat, adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front.

Per aquest any, l’import que destinarà íntegrament Agbar és de 4.000 euros. A aquest fons de solidaritat, hi podrien accedir un centenar de famílies que actualment es troben en situació de vulnerabilitat de Berga. La signatura del conveni s’ha dut a terme aquest migdia entre l’alcalde Ivan Sànchez i la gerent territorial d’Agbar, Esther Guirado.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta íntegrament la companyia d’aigua i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials.

L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha valorat positivament la renovació del fons de solidaritat i ha volgut posar en valor la tasca efectuada per les professionals de l’àrea de Drets Socials a l’hora de detectar i atendre les persones que es troben en situacions de vulnerabilitat a l’hora d’accedir a un servei bàsic com l’aigua.

La gerent d’Agbar, Esther Guirado, ha afirmat que “la nostra prioritat és garantir el subministrament d’aigua a tothom i, per això, disposem d’aquest fons de solidaritat perquè totes les famílies puguin accedir a aquest servei bàsic. En aquest sentit, tenim especial cura de les famílies i col·lectius en situació de vulnerabilitat, i treballem amb l’Ajuntament de Berga per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir solucions a aquestes famílies”. Agbar és una companyia compromesa amb les persones i el seu benestar. La seva missió és aconseguir una gestió eficient, sostenible i solidària dels recursos hídrics, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones.

L’Ajuntament de Berga i Agbar continuen amb la seva aposta per impulsar l’Agenda 2030 i contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tal de jugar un paper essencial en l’acompliment no només de l’ODS 6 (Aigua neta i Sanejament) i l’ODS 17 (Aliances per assolir objectius), sinó també de l’ODS 1 de Fi de la pobresa.

(*) Notícia elaborada pel departament de comunicació d'Agbar

Esther Guirado i Ivan Sànchez durant la signatura del fons de solidaritat
Esther Guirado i Ivan Sànchez durant la signatura del fons de solidaritat
Autor: Ajuntament de Berga