L'Ajuntament de Berga mostra el seu condol per la mort de la historiadora berguedana Dolors Santandreu Soler

Última revisió 23-12-2021 10:07
21/12/2021

L’Ajuntament de Berga lamenta la pèrdua de la historiadora berguedana, Dolors Santandreu Soler, que ha mort aquest dimarts, 21 de desembre, a l’edat de 66 anys.

Dolors Santandreu era llicenciada i doctora en Història Medieval i va estar vinculada al món de la docència durant gairebé quatre dècades exercint de catedràtica d’història a l’IES Guillem de Berguedà. També va dedicar-se a l’àmbit de la recerca i va realitzar diversos treballs, va elaborar desenes d’articles i va col·laborar en diferents entitats i mitjans de comunicació de la comarca.

Dolors Santandreu va ser regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga en el mandat encapçalat per Agustí Ferrer i Gasol (1987-1991) durant el qual va impulsar la restauració de l’església romànica de Pedret i la construcció de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, entre d’altres. Santandreu va ser guardonada amb el Premi a la Cultura de Berga l’any 2009.

La historiadora berguedana també ha estat l’artífex de diversos projectes recents del consistori berguedà com la iniciativa ‘Àgora Cultural Berga’ amb l’objectiu de promoure el coneixement del patrimoni històric i cultural de la ciutat a través d’elements que expliquen el passat del municipi. Santandreu també ha col·laborat en les últimes exposicions realitzades al Museu Comarcal de Berga sobre temàtiques tan diverses com les bruixes, la mort o les bodegues.

L’Ajuntament de Berga vol mostrar el seu condol i escalf a la família i amistats de Dolors Santandreu Soler i agraeix la seva estima i dedicació a l’hora de divulgar i compartir el seu coneixement sobre la història berguedana, les tradicions i les festes com Els Elois i La Patum.

El funeral es portarà a terme el 23 de desembre a l’església de Santa Eulàlia de Berga, a les 10:30 h.

Dolors Santandreu Soler, historiadora berguedana