Les arts plàstiques tornaran al carrer el 2 d'octubre amb una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida de Tardor de Berga

Última revisió 30-09-2021 13:33
29/09/2021

Els carrers del nucli antic de Berga es convertiran en l’escenari natural del Concurs de Pintura Ràpida de Tardor que celebrarà una nova edició aquest dissabte, 2 d’octubre. Es tracta d’un certamen anual que té l’objectiu de promoure les arts plàstiques al carrer, així com la interacció artística de les persones participants que assoleixen el repte d’elaborar un quadre en poques hores plasmant la quotidianitat de les persones, el temps i l’espai que omplen de vida els racons del centre de la ciutat. L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga impulsa aquest concurs pictòric que enguany mantindrà la dotació econòmica establerta de 1.450 € en premis i consolidarà la categoria dedicada al convent de Sant Francesc.

Característiques del concurs

La inscripció per participar al Concurs de Pintura Ràpida de Tardor de 2021 serà gratuïta i es podrà fer el mateix dissabte, 2 d’octubre, de 8 a 9 del matí al vestíbul del Teatre Municipal de Berga (Ronda de Queralt, 15). El segellat de les teles es realitzarà en el moment de formalitzar la inscripció per tal que les persones participants puguin iniciar el procés de creació de les obres. Cada artista podrà presentar una sola obra que haurà d’estar elaborada des dels emplaçaments recollits en les bases del concurs. En concret, les propostes hauran d’haver estat pintades des del carrer Major o els carrers i places adjacents, així com des de l’entorn immeditat del convent de Sant Francesc.

La mida dels llenços haurà de ser d’un mínim de 12 F i un màxim de 40 F o equivalent, tal com estableix el sistema de mesura universal dels bastidors emprats per a la subjecció de les teles. Els quadres podran estar elaborats emprant qualsevol tècnica pictòrica i el suport utilitzat també serà lliure. L’entrega dels quadres es farà el mateix dissabte, 2 d’octubre, de 13:30 a 14:00 h i de 15:30 a 16:00 h, al vestíbul del Teatre Municipal.

El jurat estarà format per persones vinculades a les arts plàstiques i l’àmbit cultural, entre les quals s’inclouen artistes i persones formades en Belles Arts, entre d’altres. Els criteris de valoració de les obres es basaran en l’originalitat, la tècnica, el treball del color, la composició i la perspectiva.

Premis del concurs

La dotació econòmica del concurs serà de 1.450 € distribuïts en un 1r, 2n i 3r premi de 450, 300 i 250 euros, respectivament. També hi haurà un premi especial de 450 € per a les obres dedicades al convent de Sant Francesc. Les obres que optin al premi en aquesta categoria, no podran obtenir el primer premi genèric, però sí que podran ser reconegudes amb el segon o tercer premi del certamen. El veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà en un acte públic el mateix dissabte, 2 d’octubre, a les 5 de la tarda a la Sala Casino (Teatre Municipal de Berga).

Exposició de les obres

Les obres participants en el concurs s’exposaran del 4 d’octubre al 2 de novembre als locals del circuit expositiu d’Art Major i altres aparadors buits de la zona del carrer Major. Del 3 al 14 de novembre, els autors i autores de les obres no premiades podran recollir els quadres a l’Oficina de Turisme, en horari d’obertura al públic, presentant el resguard corresponent o acreditant-se amb el DNI o document equivalent.