Berga formarà part de la campanya d'estiu del Banc de Sang acollint una jornada d'acapte el 12 d'agost

Última revisió 01-08-2023 11:49
01/08/2023

Les donacions no s'aturen i caldran 40.000 donacions per donar resposta a les necessitats dels pacients durant l’estiu.

En els mesos més calorosos de l'any, les donacions de sang continuen sent imprescindibles per poder atendre totes les necessitats. Es calcula que a l'estiu caldran 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaquetes que necessiten els pacients dels hospitals catalans. Per aquest motiu, el Banc de Sang ha impulsat una campanya per recordar que la necessitat de sang és essencial sota el lema "Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu".

Campanyes de donació de sang al Berguedà

La capital berguedana tornarà a aportar el seu granet de sorra formant part de la campanya d’estiu del Banc de Sang que també inclou parades en diversos municipis de les comarques del Berguedà i Osona.

  • Dissabte 12 d’agost es podrà donar sang a l’Hotel d’Entitats de Berga, de 10 a 14 h. Aquesta campanya coincideix amb una de les dates més complexes, a causa de la festivitat de la Mare de Déu d’Agost, així com el període de vacances.

Els altres punts de donació de sang habilitats al Berguedà són els següents:

  • Gironella. Dilluns 7 d’agost, de 17 a 21 h
  • Bagà. Dilluns 14 d’agost, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h
  • Borredà. Dilluns 21 d’agost, de 18 a 21 h

Al portal web donarsang.gencat.cat es pot consultar totes les jornades de donació de sang programades aquest estiu. A més, les persones que tinguin previst fer un viatge, poden consultar prèviament el web donarsang.gencat.cat/viatges i comprovar si hi ha algun impediment per donar sang a la tornada de determinades destinacions.

Obsequi per a les persones donants

D’altra banda, totes les persones que participin en les campanyes de donació de sang que es portin a terme durant els mesos d’estiu, juliol i agost, rebran un val de descompte 2x1 per visitar les instal·lacions del Poble Espanyol a Barcelona, un espai històric amb més d’un centenar d’edificis representatius de l'arquitectura popular del país. A més, podran visitar l'exposició Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol sobre els orígens i el procés d'edificació d'aquest recinte emblemàtic que combina història, cultura i oci.

Imatge - Campanya d'estiu de donació de sang
Imatge - Campanya d'estiu de donació de sang
Autor: Banc de Sang i Teixits