Berga impulsa l'Escola de Salut per promoure el benestar de les persones amb sis sessions que es faran al Casal Cívic i Comunitari

Última revisió 18-01-2023 13:54
16/01/2023

L’Escola de Salut és una iniciativa creada per l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Berga Centre de l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central, amb la col·laboració del Casal Cívic i Comunitari i les àrees de Drets Socials, Societat Inclusiva i Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Berga.

L’objectiu del projecte és millorar la salut i el benestar de les persones a través de la programació de sis sessions informatives per tractar diferents temàtiques d’interès com per exemple la salut emocional, l’alimentació i els hàbits saludables, les relacions socials o els drets socials, entre d’altres. Les conferències es portaran a terme entre els mesos de gener i juny, al Casal Cívic i Comunitari de Berga situat a la plaça de Sant Joan, s/n.

Drets socials, benestar i alimentació

La programació d’activitats és gratuïta i inclou sis sessions dividides en tres eixos temàtics: drets socials, salut emocional i nutrició. En concret, es tractarà la llei de la dependència i els serveis que s’ofereixen; què és el document de voluntats anticipades; quines eines i estratègies podem aplicar per cuidar-nos emocionalment; la importància de sentir-se bé i millorar l’autoestima; com aprendre a preparar un menú equilibrat fàcilment o com elaborar receptes refrescants, hidratants, sanes i ràpides.

Les conferències comptaran amb la participació de Maria Sifre, treballadora social de l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga; Aitor Cañadas, referent de benestar emocional comunitari de l’EAP Berga Centre; Mar Gargallo, dietista nutricionista de l’EAP Berga Centre i l’equip d’informació sobre el dret a morir dignament.  

Sessions mensuals

Les xerrades es faran els dies 24 de gener, 22 de febrer, 22 de març, 19 d’abril, 24 de maig i 14 de juny. Totes les sessions es duran a terme a la sala d’actes del Casal Cívic i Comunitari de Berga, a les 17 h. Per assistir a les conferències l’accés serà lliure i no caldrà inscriure’s prèviament.

Escola de Salut
Escola de Salut
Autor: Ajuntament de Berga