El Carnaval de Berga de 2024 obre la inscripció per participar en el concurs de vídeos promocionals de les colles i en la rua

Última revisió 15-01-2024 13:04
15/01/2024

Berga escalfa motors per a una nova edició del Carnaval que se celebrarà del 3 al 14 de febrer de 2024.

L’Ajuntament de Berga ha obert el període per inscriure’s en el 2n Concurs de vídeos promocionals de les colles i en el Concurs de la rua. El termini per formalitzar la participació en els dos certàmens finalitzarà el divendres 2 de febrer, a les 20 h. Per fer-ho, caldrà emplenar un formulari en línia disponible en aquest enllaç.

Vídeos promocionals

Per segon any consecutiu, es portarà a terme un concurs de vídeos promocionals de les colles participants en la rua. Es tracta d’una iniciativa complementària al carnaval que té l’objectiu de promoure la participació en l’esdeveniment a través de la creació de peces audiovisuals breus que permetin generar expectativa sobre les propostes de les comparses que desfilaran en la rua. La participació en el concurs de vídeos no és obligatòria ni indispensable per participar en la desfilada de comparses del Carnaval.

Els vídeos presentats al concurs han de ser originals i inèdits i hauran de tenir una durada inferior a 2 minuts. Caldrà presentar el vídeo en format horitzontal i MP4 i no podrà superar els 100 Mb. L’enregistrament haurà de ser en català o amb subtítols en català, en cas d’haver-hi diàlegs. Pel que fa al contingut, caldrà disposar dels drets d’ús i exhibició, en cas d’utilitzar músiques subjectes a drets d’autor, així com els drets d’imatge de les persones que apareguin en els vídeos. Si s’inclouen imatges gravades amb dron, serà necessari disposar dels permisos de vol de l’aparell en el moment de l’enregistrament. No s’acceptaran projectes que continguin qualsevol mena de discriminació, i en particular, per raons de gènere, origen ètnic o social, discapacitat, edat o orientació sexual. El vídeo caldrà adjuntar-lo en el formulari d’inscripció de la rua disponible fins al divendres 2 de febrer.  

El jurat format per tres persones vinculades a l’àmbit de la comunicació audiovisual valorarà la idea, l’originalitat, el disseny, el guió, la direcció i la posada en escena de les propostes presentades. S’atorgarà un únic premi d’un val per comprar als establiments adherits a Bergacomercial per valor de 300 €. El premi s’entregarà en l’acte inaugural del Carnaval que inclourà la projecció dels vídeos i que es farà el dissabte 3 de febrer, al local dels Castellers de Berga.

Concurs de la rua

El dissabte 10 de febrer es durà a terme la rua de comparses, que serà l’acte central del carnaval. Enguany, hi haurà algunes novetats relacionades amb el recorregut, que serà circular, i les categories dels premis del certamen. Per participar al concurs de la rua, caldrà inscriure’s a través d’un formulari en línia disponible fins al divendres 2 de febrer, a les 20 h. Les comparses i carrosses inscrites hauran de recollir els números d’inscripció per poder desfilar a la rua, el divendres 9 de febrer (20 h) a l’Ajuntament de Berga i hauran d’entregar obligatòriament la pista d’àudio de les actuacions en un llapis de memòria (durada màxima de 3 minuts).

Aquest any, el consistori berguedà destinarà 5.000 € als premis del concurs de la rua. En total, hi haurà dotze premis distribuïts en tres categories: millor carrossa, millor animació i millor comparsa. Per tant, cada categoria comptarà amb quatre premis. La novetat principal respecte d’edicions anteriors ha estat la incorporació d’un quart premi que sorgeix de l’eliminació de la categoria de millor comparsa infantil. 

 

 

               

Rua del Carnaval de Berga de 2023
Rua del Carnaval de Berga de 2023
Autor: Ajuntament de Berga