La Patum de La Llar viu una edició històrica a la plaça de Sant Pere per celebrar els 50 anys de l'escola

Última revisió 07-06-2023 18:27
06/06/2023

Ha costat, s'ha patit i, de fet, ha calgut esperar mitja hora addicional per començar els salts, però La Patum de La Llar a la plaça de Sant Pere s'ha sortit amb la seva per celebrar els 50 anys de l'escola.

Un total de 58 usuaris i usuàries de la Fundació La Llar han fet dansar totes les comparses de la festa al mig de la plaça i 8 més s'han implicat en la banda de l'Escola Municipal de Música de Berga, que ha portat el compàs de la festa.

Els salts havien de començar a dos quarts de set de la tarda, però s'han acabat endarrerint mitja hora, fins a les 7, a l'espera que la pluja afluixés. Els turcs i cavallets han sortit a ballar i, tot i que la pluja ha continuat descarregant al centre de Berga, la resta de comparses han anat entrant en escena a bon ritme.

Maces, guites, àliga, nanos vells, gegants, nanos nous... Fins a arribar als plens. I aquí sí que ha calgut esperar uns minuts. Al final, però, 27 usuaris i usuàries de la Fundació La Llar han pogut fer el seu salt com a plens. Tot plegat s'ha tancat amb diversos tirabols, ja sense pluja i amb els músics també al centre de la plaça.

El conseller Carles Campuzano, al balcó

La Patum de La Llar ha comptat amb la presència del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que ha viscut els salts des del balcó de l'Ajuntament, al costat de l'alcalde, Ivan Sànchez, i la presidenta de la Fundació La Llar, Cecília Camprubí.

Campuzano ha reivindicat que "avui fem visible la realitat de la discapacitat" i ha destacat que la festa "té una enorme càrrega simbòlica perquè estem construint una societat inclusiva que garanteixi drets als nostres ciutadans".

Per la seva banda, la presidenta de la Fundació, Cecília Camprubí, ha assegurat que "és un dia molt important per a la nostra entitat" perquè demostra que "no som una part de Berga, sinó que en som part". 

L'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha assegurat que "és un dia important per a Berga" i ha recordat que és l'entitat qui haurà de decidir si vol repetir cada any l'experiència a la plaça de Sant Pere. Sànchez ha conclòs que "l'Ajuntament farà el que calgui", si la Fundació ho vol.

Patum de La Fundació La Llar, a la plaça de Sant Pere
Patum de La Fundació La Llar, a la plaça de Sant Pere
Autor: Ajuntament de Berga