Les obres d'enderroc d'edificis i reurbanització del C/ Harmonia s'iniciaran el 9 de gener i comportaran afectacions de trànsit a la zona

Última revisió 04-01-2023 12:44
04/01/2023

El pròxim dilluns, 9 de gener, està previst que comencin les d’obres d’enderroc d’edificis i reurbanització d’un tram del carrer Harmonia, al Barri Vell de la ciutat.

L’obra s’ha adjudicat a l’empresa SERVIOBRES QUERALT SLU per un import de 594.323,92 € (IVA inclòs) i el termini d’execució és de 9 mesos, durant els quals s’enderrocaran diversos edificis de propietat municipal als carrers Buxadé i Harmonia i es reurbanitzarà completament el carrer Harmonia, des del carrer Buxadé fins a la travessera d’Harmonia.

Afectacions de trànsit als carrers Buxadé i Harmonia

Les obres implicaran talls de circulació, restriccions de pas i d’aparcament als carrers Buxadé i Harmonia. A partir del dilluns 9 de gener, i mentre les actuacions se centrin en l’enderroc dels edificis del carrer Harmonia, les alteracions de trànsit seran les següents:

  • La circulació amb vehicles pel carrer Buxadé només serà per a veïns i veïnes. Com que el carrer Harmonia estarà tancat al trànsit, la sortida s’haurà de fer per la plaça de Santa Magdalena. La resta de vehicles hauran de sortir de la plaça de Sant Pere a través del carrer Balmes, que es podrà transitar en sentit contrari a l’habitual.
  • El carrer Harmonia quedarà tallat al trànsit durant les obres, ja que és la via per on podrà entrar i sortir la maquinària. Per tant, els vehicles que pugin pel carrer Buxadé hauran de sortir pel portal de Santa Magdalena. D’altra banda, els vehicles que hagin d’accedir als baixos d’edificis del carrer Harmonia ho podran fer des del carrer Cercs, circulant en sentit contrari a l’habitual.
  • Es prohibirà l’aparcament al carrer Harmonia (costat esquerre).

Millora d’una zona degradada del Barri Vell

L’objectiu de l’obra, llargament reivindicada pels veïns i veïnes, és esponjar i millorar un tram del Barri Vell que les últimes dècades ha patit un progressiu procés d’abandonament i degradació, fet que permetrà augmentar l’assolellament d’un bon nombre d’edificis i la creació d’un nou espai de relació social i un mirador cap al sud.

La reurbanització del tram del carrer Harmonia projectat, amb un àmbit d’actuació de prop de 600 m2, implicarà l’eixamplament del vial, la renovació completa del paviment, la instal·lació de nou mobiliari públic i la substitució i soterrament de serveis obsolets, així com la creació d’una petita plaça, un nou espai enjardinat amb arbres i una zona de mirador.

Zona del projecte de reurbanització del carrer Harmonia
Zona del projecte de reurbanització del carrer Harmonia
Autor: Ajuntament de Berga